Rechtbank Maastricht


Tien vonnissen in drugszaak

Op 30 maart 2009 heeft de rechtbank tien vonnissen gewezen in een grote drugszaak.
Er zijn gevangenisstraffen opgelegd van een maand tot zeven jaren.

Een aantal van de veroordeelden vormden samen een criminele organisatie. Zij verkochten verdovende middelen aan onder andere Fransen vanuit verschillende panden in Maastricht en op straat. Sommigen van hen werkten ruim een jaar in deze handel, anderen korter.

In deze zaak zijn vele kilo's harddrugs, softdrugs en versnijdingsmiddelen aangetroffen.
Ook is meer dan EUR 100.000 in beslag genomen.

Twee verdachten vormden de leiding van dit samenwerkingsverband. Een van hen is na doorzoeking van een door hem gehuurd pand naar Marokko vertrokken en vandaar niet meer teruggekeerd. Beide mannen gaven opdrachten aan hun ondergeschikten, maar regelden zelf ook de aanvoer en de verkoop van drugs en de huur van verkooppunten en opslagplaatsen. Deze twee heeft de rechtbank ook veroordeeld voor het witwassen van het geld dat zij met de drugshandel hebben verdiend.

De man die de organisatie 5½ kilo heroïne leverde, heeft de rechtbank veroordeeld wegens medeplichtigheid tot de export en de verkoop van heroïne door deze groep.

De zaak tegen de man die ervan wordt verdacht aan de organisatie panden te hebben verhuurd, is aangehouden voor nader onderzoek. De behandeling van het onderzoek ter zitting zal later dit jaar worden voortgezet.

Bron: Rechtbank Maastricht Datum actualiteit: 30 maart 2009 Naar boven