Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden neemt zeven rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Hollands Midden, 30-03-2009 o De politie heeft het afgelopen weekend zeven rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te veel hadden gedronken. Eén hiervan reed met zijn auto tegen een lichtmast. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijkerhout hield de politie zondag 29 maart rond 04.00 uur op de Zeestraat een 40 jarige automobiliste uit Voorhout aan. De uitslag van de bij haar gehouden ademanalyse was 835 ug/l.

In Katwijk werd zaterdag 28 maart rond 02.15 uur op de Biltlaan een 37 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 655 ug/l.

In Sassenheim hield de politie zaterdag 28 maart rond 02.40 uur op de Teijlingerlaan een 24 jarige automobilist uit Noordwijk aan. De uitslag van de bij hem gehouden ademanalyse was 665 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 28 maart rond 03.00 uur op de Plesmanlaan een 31 jarige automobilist uit Oegstgeest aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 875 ug/l. Zondag 29 maart rond 06.50 uur reed een 23 jarige automobilist uit Oegstgeest op de Geregracht met zijn auto tegen een lichtmast. Hij stapte uit en liep met vrienden weg. Een getuige belde 112 en de politie hield het stel aan. Uiteindelijk bleek de Oegstgeestenaar te hebben gereden. De uitslag van zijn ademanalyse was 540 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal voor verlaten plaats ongeval tegen de verdachte op.

In Alphen aan den Rijn hield de politie zaterdag 28 maart rond 02.00 uur op de Koningshof een 25 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De uitslag van de bij hem gehouden ademanalyse was 595 ug/l.

In Gouda werd zaterdag 28 maart rond 20.50 uur op de Bodegraafseweg een 47 jarige automobilist uit Pijnacker aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 575 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 22 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Hillegom, Lisse, Noordwijk, Katwijk ( 3x ), Leiden ( 4x ), Leiderdorp ( 2x ), Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude Dorp, Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Bodegraven, * Nieuwerkerk aan den IJssel ( 4x ) en Gouda.

* De politie van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft op vrijdagavond 27 maart op de Schielandweg en de Zuidplasweg automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werden 794 blaastesten afgenomen. Drie automobilisten bleken in eerste instantie met een drankje op achter het stuur plaats te hebben genomen. Van een van de bestuurders, een 48 jarige man uit Stolwijk, is na de ademanalyse een bloedproef afgenomen als tegenonderzoek. Een 32 jarige man uit Rotterdam blies beneden de limiet van 220 ug/l, namelijk 165 ug/l en kon huiswaarts keren. Een 32 jarige automobiliste uit Rotterdam blies een uitslag van 365 ug/l en kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Alcoholcontroles De politie controleert weggebruikers regelmatig op het gebruik van alcoholische dranken. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50%. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.