Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doornspijk / Ermelo - Twee bestuurders betrapt            |

In de nacht van zondag op maandag 30 maart zijn in Doornspijk en Ermelo twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.


Een 47-jarige autobestuurder uit Ermelo bleek 29 maart bij een controle op de Bulderweg onder invloed van alcohol. De man viel rond 22:05 uur op door zijn rijgedrag. Agenten hielden de man staande. De man gedroeg zich erg opgefokt en rook naar alcohol. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Hier blies de man een promillage van 1,7. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Een 40-jarige autobestuurder uit Ermelo blies maandagmorgen 30 maart rond 00:55 uur bij een controle op de Wolter Vinckeweg een promillage van 1,2. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een rijverbod van enkele uren gekregen.

|     |Putten - Woninginbraak                                    |

In het weekend van 28 maart is er ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Putten. De gehele bovenverdieping van de woning is doorzocht. Gezien de grote ravage is het nog onduidelijk wat er precies weggenomen is.


De inbraak is tussen vrijdag 27 maart 18:00 uur en zondag 29 maart 22:10 uur gepleegd. De dader(s) zijn de woning vermoedelijk via de achterzijde van het pand binnen gekomen door een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraak.

|     |'t Harde - Mannen verdacht van skimmen                    |

Maandag 30 maart ontving de politie rond 08:10 uur een melding dat er mogelijk geknoeid was met het kaartjesautomaat op het NS-station in 't Harde.


Aanrijdend ontving de politie een tweede melding over twee personen die zich verdacht gedroegen bij een kaartjesautomaat. Ter plaatse trof de politie het tweetal aan. Beide mannen sloegen bij het zien van de politie direct op de vlucht. De politie zette de achtervolging in. In een bosperceel tussen het spoor en de A28 wist de politie één van hen, een 26-jarige man uit Roemenië, aan te houden. De ander wist te ontkomen. De politie zette SMS-alert in, in een poging de andere verdachte te traceren, maar de man is niet meer aangetroffen.


De aangehouden man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat hij niet aan een stafbaar feit gekoppeld kon worden is hij na verhoor in vrijheid gesteld. Hij verklaarde op de vlucht te zijn geslagen omdat hij bang was de schuld te krijgen van de storing aan het kaartjesautomaat. De politie stelt een nader onderzoek in.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --