Politie Hollands Midden

Datum: 30 maart 2009

Hillegom Winkelier overvallen Een 52 jarige winkelier is zaterdag 28 maart rond 17.50 uur op de Hoofdstraat beroofd van zijn geld. De winkelier liep naar de kluis van de ABN-AMRO bank en wilde een sealbag afstorten toen twee mannen met versnelde pas op hem afliepen. De mannen kwamen de hoek om bij de kruising met de Meerstraat. Een van de mannen spoot een vloeistof in zijn ogen, trok hem omver en sloeg hem. De andere probeerde daarna de sealbag weg te trekken. Geschrokken liet de winkelier de sealbag los waarna de mannen wegrenden in de richting van de Meerdorpsstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft meerdere getuigen gehoord. De politie wil echter graag ook in contact komen met twee andere getuigen, een man en een vrouw van 35 á 40 jaar, die na de overval met de andere getuigen ter plaatse hebben gesproken. De man en de vrouw waren daarna weggelopen door de Hoofdstraat in de richting Lisse. De getuigen kunnen bellen via 0900 -8844.

Leiderdorp Medicijnen verloren Vrijdag 27 maart is in de omgeving van de Laan van Berendrecht en de Van Diepeningenlaan een tasje met medicijnen verloren. In het tasje zaten twee strippen medicijnen. De medicijnen zijn geel/wit van kleur en zijn ovaal. De medicijnen kunnen bij onzorgvuldig gebruik gevaarlijk zijn, zeker voor kinderen.

Wie het tasje en/of de inhoud aantreft wordt dringend verzocht deze in te leveren bij de politie van Leiderdorp of te bellen met de politie van Leiderdorp via tel. 0900-8844.

Boskoop Snelheidscontrole Reijerskoop Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft vorige week diverse snelheidscontroles gehouden op de Reijerskoop. Er werd op snelheid gecontroleerd.

In totaal is van 2.318 voertuigen de snelheid gemeten. 361 hiervan reden harder dan 30 km/h en zijn op de foto gezet. Dit betreft een percentage van 15,6%. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een beschikking van het CJIB op de deurmat verwachten.

Verkeerscontroles Reijerskoop Bewoners van de Reijerskoop hebben aangegeven zich onveilig in het verkeer te voelen op de Reijerskoop. Ook uit metingen van de politie bleek dat een deel van het verkeer op de Reijerskoop vaak te hard rijdt. De reeks snelheidscontroles hebben tot doel om het verkeer op de Reijerskoop veiliger te maken. Tijdens de controles wordt ook op de snelheid van landbouwverkeer gecontroleerd. De maximumsnelheid voor landbouwvoertuigen is 25 km/h, lager dus dan de maximumsnelheid van 30 km/h die op de Reijerskoop geldt. De controles worden de komende weken voortgezet.

Gouda Gebroken arm door aanrijding Een 76 jarige vrouw uit Boskoop heeft maandag 30 maart een gebroken arm opgelopen na een aanrijding. De vrouw fietste over het fietspad van de Burgemeester Jamessingel richting Boskoop. Op de kruising met de Rijsselseweg reed de Boskoopse rechtdoor, maar kreeg geen voorrang van een 40 jarige automobilist uit Gouda. De Gouwenaar reed over de Rijsselseweg en wilde rechtsaf slaan op de kruising. De Gouwenaar zag de fietsster pas op het laatste moment en remde hard af, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

----------------------- einde middagberichten -------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --