Ministerie van Algemene Zaken

Brief over wetsvoorstellen m.b.t. BES-eilanden

Kamerstuk | 30-03-2009

Brief van de minister-president aan de Eerste en Tweede Kamer over wetsvoorstellen met betrekking tot de status van de BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius, Saba) als openbaar lichaam in het Nederlandse staatsbestel.

In het halfjaarlijkse overzicht van wetsvoorstellen af te handelen voor het zomerreces zijn voor het eerst wetsvoorstellen opgenomen met betrekking tot de status van de BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba) als openbaar lichaam in het Nederlandse staatsbestel. Deze wetsvoorstellen alsmede de overige wetsvoorstellen terzake die u nog zullen bereiken, worden ondertekend of medeondertekend door de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit markeert de samenhang tussen de verschillende wetsvoorstellen op dit gebied en draagt bij aan een adequate voorbereiding en behandeling hiervan in het gemeen overleg tussen regering en Kamers.

Het betreft een bijzonder wetgevingsproject dat van grote betekenis is voor de BES-eilanden. De regering rekent op uw medewerking om bij de behandeling hiervan recht te doen aan de samenhang tussen de verschillende voorstellen en het belang van voortgang van wetgevingsproject met inachtneming van de vereiste zorgvuldigheid. Het streven is erop gericht dat de eerste wetsvoorstellen die zijn opgenomen in het genoemde overzicht voor medio mei a.s. bij de Tweede Kamer zullen worden ingediend.

DE MINISTER-PRESIDENT, Minister van Algemene Zaken,

mr.dr. J.P. Balkenende

Zie ook


* Lijst met wetsvoorstellen af te handelen voor het zomerreces