Gemeente Anna Paulowna

Twee nieuwe computers voor internetcafé Molenweid Wethouder Lia Franken geeft vrijwilliger Kees Bakker een bos bloemen.

Wethouder Lia Franken nam dinsdag 24 maart een kijkje in internetcafé Molenweid. Sinds kort staan daar twee nieuwe computers. Kees Bakker is de stuwende kracht achter de internetcafés in de gemeente Anna Paulowna. Hij legde aan de wethouder uit wat er allemaal komt kijken bij het draaien van een internetcafé.

Subsidie
Kees Bakker is blij met de subsidie die de gemeente geeft voor de internetcafés. Met de twee moderne computers kan weer goed gewerkt worden. Vooral de grote beeldschermen zorgen voor een goed zicht. Dat is van belang voor de wat oudere bezoekers. Door de structurele subsidie kunnen voortaan de computersystemen in alle internetcafés naar behoefte worden vervangen of aangepast en worden onderhouden zodat er met moderne programmaâs gewerkt kan worden.

Onderdak
Ook de Stichting Amstelmeerzorg droeg een steentje bij aan de oprichting van de drie internetcafés in de gemeente. Zo schonk de stichting één van de nieuwe computers. Ook zorgde Stichting Amstelmeerzorg voor onderdak voor de drie internetcafés. Deze bevinden zich in de wijksteunpunten Carrousel in Breezand, Keijzershoff in Anna Paulowna en in zorgcentrum Molenweid in Wieringerwaard. De fusie van Stichting Amstelmeerzorg met Stichting Woonzorggroep Samen heeft hier gelukkig geen verandering in gebracht.

Marry Borst, locatiemanager van Molenweid legt uit dat het internetcafé bijdraagt aan een open, naar buiten gerichte cultuur. âHier staat de Woonzorggroep Samen ook voor,â zegt zij. âDe internetcafés voorzien echt in een behoefte. Het is er altijd gezellig druk.â

Voor 55+
Het internetcafé in Molenweid is toegankelijk voor iedere senior (55-plusser) die in Wieringerwaard woont. Hetzelfde geldt in de Keijzershoff voor 55-plussers uit Anna Paulowna en in de Carrousel voor senioren uit Breezand. Op de volgende dagen is een vrijwilliger aanwezig:

* Molenweid op dinsdagochtend,

* Keijzershoff op woensdag- en vrijdagochtend,
* Carrousel op weekdagen elke ochtend.