Gemeente Veenendaal


Parkeerverwijssysteem voor Veenendaal

Op 30 maart as. treedt het dynamische parkeer-route-informatie systeem (PRIS) in werking. Dit systeem helpt automobilisten die het centrum bezoeken snel en eenvoudig een vrije parkeerplek te vinden. Op en rond de centrumring zijn 34 informatiepanelen geplaatst die aangeven hoeveel beschikbare plekken er op dat moment binnen de parkeergarages zijn. De kosten van het aanleggen van het systeem bedragen ⬠435.500.

Achtergrond

De bereikbaarheid van het winkelcentrum is voor Veenendaal van groot belang. Het centrum heeft een sterk regionale functie en veel centrumbezoekers komen met de auto naar het centrum. Behalve dat de borden informatie geven over het aantal beschikbare parkeerplekken per parkeergarage, geven de panelen ook aan of een parkeergarage vol of gesloten is. Op deze wijze is het voor automobilisten gemakkelijker en minder tijdrovend om een vrije parkeerplek te vinden in het centrum.

Â
Parkeervoorzieningen

Op dit moment zijn de volgende 6 parkeervoorzieningen aangesloten op het systeem:


* Parkeergarage Scheepjeshof


* Parkeergarage Passage


* Parkeergarage Corridor


* Parkeerterrein Duivenweide


* Parkeerterrein Coornhert (tegenover het gemeentehuis)


* Parkeerterrein Tricotage (tegenover de Rabobank) Met de verdere ontwikkeling van Brouwerspoort komen op een later tijdstip nog 3 parkeergarages die aan het systeem worden toegevoegd.