Politie Hollands Midden

Boskoop - Snelheidscontrole Reijerskoop

Boskoop, 30-03-2009 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft vorige week diverse snelheidscontroles gehouden op de Reijerskoop.

Er werd op snelheid gecontroleerd.

In totaal is van 2.318 voertuigen de snelheid gemeten. 361 hiervan reden harder dan 30 km/h en zijn op de foto gezet. Dit betreft een percentage van 15,6%. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een beschikking van het CJIB op de deurmat verwachten.

Verkeerscontroles Reijerskoop Bewoners van de Reijerskoop hebben aangegeven zich onveilig in het verkeer te voelen op de Reijerskoop. Ook uit metingen van de politie bleek dat een deel van het verkeer op de Reijerskoop vaak te hard rijdt. De reeks snelheidscontroles hebben tot doel om het verkeer op de Reijerskoop veiliger te maken. Tijdens de controles wordt ook op de snelheid van landbouwverkeer gecontroleerd. De maximumsnelheid voor landbouwvoertuigen is 25 km/h, lager dus dan de maximumsnelheid van 30 km/h die op de Reijerskoop geldt. De controles worden de komende weken voortgezet.