Gemeente Coevorden

Links Actueel

Bezoek Wit-Russische ambassadeur aan Coevorden

De ambassadeur van Wit-Rusland in Nederland, mevrouw Elena Gritsenko en lid van de ambassaderaad Valery Mrochek waren op vrijdag 27 maart op bezoek in Coevorden. Het bezoek, een initiatief van de ambassade, was bedoeld als kennismaking met de onlangs benoemde ambassadeur.

Burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Geert Roeles ontvingen het gezelschap in het gemeentehuis. Na een wandeling door de stad werden tijdens een lunchbijeenkomst de mogelijkheden verkend van een intensivering van de economische, culturele en onderwijscontacten. Hierbij waren vijf ondernemers, drie vertegenwoordigers van culturele instellingen en een vertegenwoordiger van Stenden Hogeschool aanwezig. Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het Europark en de EVI.

Het bezoek is goed verlopen en de ambassadeur heeft de Coevorder delegatie uitgenodigd voor een tegenbezoek aan de ambassade. In de toekomst zal burgemeerster Bert Bouwmeester met een delegatie uit Coevorden een bezoek brengen aan Wit-Rusland.

Hoewel Wit Rusland een tamelijk gesloten karakter kent begint zich in toenemende mate openheid af te tekenen. Dit blijkt onder meer uit het gegeven dat de Economische Voorlichtings Dienst in april een handelsmissie naar Wit Rusland heeft georganiseerd voor de transportsector.