Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 30-03-2009

Illegale vreemdeling probeert winkelier om de tuin te leiden

WAALWIJK: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 15.25 uur op de Grotestraat een 36-jarige Bosniër aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man is een ongewenst vreemdeling. Bovendien moest deze man nog gehoord worden in verband met de poging tot oplichting van een sigarenwinkelier aan de St. Antoniusstraat.

Daar had de vreemdeling een doos met 100 sigaren uit het schap gepakt. Daarmee wekte hij vervolgens de indruk dat hij die de voorgaande dag gekocht had en nu kwam ruilen. De winkelier die gezien had op de camerabeelden dat de verdachte die doos kort daarvoor uit een schap gepakt had en in zijn jas had gestopt, vroeg vervolgens aan de oplichter om sigaren bij hem achter te laten en de bon te tonen. De man beloofde om de kassabon thuis te gaan halen. Hij is niet meer terug geweest. Over deze zaak wordt hij gehoord.

Brand in supermarkt in Rijen

RIJEN: Zondagmiddag heeft brand gewoed in een supermarkt aan de Stationsstraat. De politie zette beide zijden van de weg af om een veilige werkruimte voor de brandweer te creëren. Boven de supermark bevinden zich vier appartementen. De bewoners waren echter niet meer aanwezig. De brandweer heeft de brand geblust. De brandhaard bleek in het midden van de winkel te zijn. Gelet op het sporenbeeld is er vermoedelijk sprake geweest van kortsluiting. De kapsalon naast de supermarkt en de appartementen hebben roet- en rookschade. Salvage is namens de verzekeringsmaatschappij ter plaatse gekomen om de eerste maatregelen te nemen.

Politie reikt huisverbod uit aan huiselijk geweldpleger

OOSTERHOUT - De politie heeft vandaag namens de burgemeester een tijdelijk huisverbod uitgereikt aan een 38-jarige inwoner van
Oosterhout. Deze werd zaterdag aangehouden en wordt er van verdacht zijn 43-jarige vriendin te hebben mishandeld in hun woning in de Oosterhoutse binnenstad. De verdachte werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst.

Op vrijdag 27 maart jl. kregen de verdachte en het slachtoffer in een woning in Oosterhout een woordenwisseling. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man de keel zijn vriendin dichtkneep en haar meerdere keren sloeg. De vrouw liep daarbij verwondingen in haar gezicht op.

Het tijdelijk huisverbod geldt voor tien dagen en is na overleg met de wnd. Burgemeester door een hulpofficier van justitie aan de verdachte uitgereikt.

Politie onderzoekt inbraken

MADE: Vannacht is geprobeerd in te breken in een supermarkt aan de Stationsstraat. De inbrekers hebben een met een grote steen geprobeerd een raam naast de schuifdeur in te gooien. Het is bij een poging gebleven.

OOSTERHOUT: Vannacht is ingebroken in een bedrijf aan de
Denariusstraat. Inbrekers hebben op de eerste verdieping een ruit ingeslagen. Agenten hebben samen met de sleutelhouder de zaak
onderzocht. Diverse kantoren waren doorzocht. Wat er buit is gemaakt, is nog niet bekend.

DONGEN: Vannacht is ingebroken in een kapsalon aan het Looiersplein. Een getuige zag twee daders wegrijden op een bromfiets. Ter plaatse bleek de voordeur te zijn open gebroken. De dieven hebben een kistje meegenomen met daarin wat kappersbenodigdheden. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld maar de daders niet meer aangetroffen.

WAALWIJK:Vannacht is ook geprobeerd in te breken in een juwelierszaak aan de Grotestraat. De inbrekers hadden een gat gesneden in het rolluik en vervolgens met een brander een gat in de etalageruit gebrand. Het alarm trad daarop in werking, het is bij een poging gebleven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-03-2009 16:31 | © Regio Midden en West Brabant |