Aon start Interim Risk & Insurance Management

30/03/2009 16:55

AON Groep Nederland BV

Rotterdam, 30 maart 2009 - Aon Global Risk Consulting komt met een flexibele oplossing voor bedrijven die te maken krijgen met uitval van hun risk- of insurance manager of tijdelijk extra capaciteit nodig hebben. Het Interim Risk & Insurance Management team van Aon kan de functie of een deel van de functie tijdelijk overnemen door een van haar gekwalificeerde professionals te plaatsen, waarmee de continuïteit van organisaties beter is gewaarborgd. Door de economische crisis is er momenteel veel behoefte aan flexibiliteit en het direct kunnen inschakelen van een ervaren manager op het moment dat deze echt nodig is.

Bovendien krijgt de risico- en verzekeringsfunctie een steeds belangrijkere rol in de organisatie. De hiervoor extra benodigde capaciteit en kennis kunnen op interim basis snel worden geleverd. Ook kan de interimmedewerker advies geven over hoe de verzekerings- en of risicomanagementfunctie voor de toekomst op een efficiënte en effectieve manier worden ingericht.

Aannamestop

"Door de huidige economische teruggang, heeft een aantal bedrijven een aannamestop van personeel afgekondigd. Met een tijdelijke oplossing kan alsnog op flexibele wijze invulling worden gegeven aan extra benodigde capaciteit," aldus Alex van den Doel, Executive Director Aon Global Risk Consulting. "Onze inzetbaarheid richt zich dan niet alleen op het tijdelijk overnemen van de functie of afdeling, maar ook op het verbeteren van een aantal belangrijke processen. Daarnaast kunnen we op projectbasis een specifiek probleem oplossen. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van het schadebehandelingsproces of verzekeringsbeleid. Hiervoor is het uitgebreide kennisnetwerk van Aon Global Risk Consulting en de Aon makelaardijorganisatie van onschatbare waarde op het gebied van respectievelijk risicomanagement en verzekeringen. Best practices kunnen daarom efficiënt worden ingezet in de opdrachten".

Over Aon

Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 37.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE).

Safe Harbour Statement: http://aon.mediaroom.com/index.php?s=67