Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van steekincident aangehouden

Wijchen, 30-03-2009 o Maandagochtend omstreeks 09.35 uur werd aan de politie gemeld dat iemand met een mes zou zijn gestoken op een bedrijfsterrein aan de Nieuweweg. De politie ging met meerdere eenheden er naar toe en trof een gewonde vrouw aan. De verdachte, een 40-jarige inwoner van Wijchen en bekende van het slachtoffer, bleek nog op de plaats van het incident. Hij is meteen door agenten aangehouden. Enkele getuigen waren tussenbeide gekomen toen de verdachte geweld tegen de vrouw gebruikte. Zij ontfermden zich vervolgens over haar tot de ambulance kwam.

De vrouw bleek ernstig gewond en is voor verdere medische zorg overgebracht naar een ziekenhuis. De politie zette de Plaats Delict ruim af en startte met een onderzoek. Hiervoor kwamen onder meer de recherche en technische recherche ter plaatse. Er is in de buurt een steekwapen gevonden en veiliggesteld voor verder sporenonderzoek. Politieagenten hebben van meerdere getuigen verklaringen opgenomen. Nog meer personen zullen in het onderzoek worden gehoord. Van het slachtoffer wordt op dit moment een aangifte opgenomen.

De verdachte is maandagmiddag in verzekering gesteld. De man wordt uitvoerig verhoord. Vermoedelijk ligt de aanleiding voor het steekincident in de relationele sfeer.

Kinderen van het slachtoffer zijn, in overleg met de school waar zij op zitten, geïnformeerd en opgevangen.
(08)

Laatst gewijzigd 30-03-2009 16:49 | © Regio Gelderland-Zuid |