Gemeente Dronten


Solcon Beste innovatieve onderneming

Het gemeentebestuur is er trots op dat Solcon B.V. in Dronten de Flevopenning 2008 heeft ontvangen voor de Beste innovatieve onderneming.

De jury heeft aangegeven dat dit bedrijf in een hoog competitieve markt van internet providers zich heeft weten te ontwikkelen tot een voorloper door voortdurende innovatie. Het juryrapport stelt dat Innovatie bij Solcon een voortdurend onderdeel van het bedrijfsproces is. Dankzij een niche van marketing weet het bedrijf een groot deel van de doelgroep waarop het zich richt als klant aan zich te binden.

Vrijdag 20 maart vond in De Meerpaal in Dronten het lustrum plaats van de Flevopenningen. 400 ondernemers vierden dat ondernemen in Flevoland een lust is. Iedere genomineerde had 60 seconden de tijd om een korte presentatie te geven en het publiek te overtuigen dat zij de Flevopenning het meest verdiende. Uiteindelijk gingen vier winnaars met de Flevopenning naar huis. De Flevopenning voor de Startende onderneming ging naar Creative Constructions B.V. uit Lelystad, de meest innovatieve onderneming werd Solcon B.V. uit Dronten en uit de zes lokale ondernemers van het jaar werd Van Wieren Transport B.V uit Emmeloord Toponderneming 2008. Tijdens het gala had het publiek ook een belangrijke stem. Zij kozen uit alle genomineerden Dry Works uit Almere. Het Almeerse bedrijf ontving uit handen van de Commissaris van de Koningin Leen Verbeek de publieksprijs.