FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten geschokt over mishandeling conducteur

FNV Bondgenoten is hevig geschokt over de mishandeling van een conducteur in burger gisteravond. Vorige week kwamen vakbonden en de directie van de NS een pakket van maatregelen overeen zoals meer ingangscontroles en menselijk toezicht. Roel Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten: "De tragische situatie van gisteravond laat eens te meer zien dat die maatregelen hard nodig zijn."

De brute mishandeling in de trein vond plaats na de voetbalwedstrijd Nederland - Schotland. Dergelijke treinen zijn aan te merken als risicovol. De NS moet dan personeel in zetten dat gekwalificeerd is om dergelijke mishandelingen van haar personeel te voorkomen. FNV Bondgenoten vind ook dat de overheid een bijdrage moet leveren want de NS kan het niet alleen.

In het akkoord dat naar aanleiding van de misdragingen in Almere vorige week is afgesproken, is opgenomen dat de minister van Binnenlandse Zaken tweehonderd extra spoorwegpolitieagenten moet aannemen en een taskfoce `verbetering sociale veiligheid in het Openbaar Vervoer' moet gaan inrichten. Berghuis: "De overheid en de NS hebben een zorgtaak. Zij moeten er voor zorgen dat werknemers hun werk kunnen doen zonder het risico te lopen mishandeld te worden."