Provincie Limburg

Persberichten

Limburgs Parlement in actie voor reddingsplan bij hartstilstanden Om steun te krijgen voor hun plan om jaarlijks 250 mensen extra te redden van de dood bij een plotselinge hartstilstand, overleggen de fracties van CDA, D66, PvdA, SP en VVD uit het Limburgs Parlement op 31 maart met de betrokken (hulp)organisaties.
Het plan van de initiatiefnemers bestaat uit georganiseerde inzet van AEDs (automatische externe defibrillatoren), reanimatieonderwijs en optimalisering van de burgernoodhulpverlening.

Bijeenkomst met betrokken organisaties
De bijeenkomst op dinsdag 31 maart met de betrokken organisaties vindt plaats in de Oranjerie in Roermond, vanaf 18:00 uur. Uitgenodigd zijn onder meer vertegenwoordigers van brandweer en politie Limburg, GGDs, Hartstichting, Limburgse woningcorporaties, Ministeries BZK en VWS, Nederlandse Reanimatieraad, RAVs Limburg (Regionale Ambulancevoorziening), GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), overkoepelende organisaties BHV (Bedrijfshulpverlening), Rode Kruis, Universiteit Maastricht, VLG (Vereniging Limburgse Gemeenten), Zorgverzekeraars Nederland etc. Doel van de bijeenkomst is het inhoudelijk bespreken van het initiatiefvoorstel en bezien hoeveel draagvlak hiervoor bij de betrokken partijen bestaat.
Het initiatiefvoorstel is van VVD (Erik Koppe), CDA (Marij Cox), PvdA (Mohamed Addarrazi), SP (Daan Prevoo) en D66 (Paul Wessels).

Vervolg proces
Het initiatiefvoorstel wordt op 17 april a.s. besproken in de statencommissie voor het Sociale Domein, waarna het ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het Limburgs Parlement op 29 mei a.s.

30-3-2009 17:00