Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 30-03-2009

Beschonken bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

ETTEN-LEUR: De politie kreeg zondag rond 17.30 uur melding van een aanrijding op de Rijsbergseweg. Bij arriveren van de politie trof men een auto tegen een lantaarnpaal aan. De auto was geheel vernield. Er stonden twee mannen bij het voertuig. Een van hen gaf aan de
bestuurder van de auto te zijn geweest. Hij rook naar alcoholhoudende drank. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de man, een 31-jarige man uit Rijsbergen, geen rijbewijs had. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 830 ug/l.
Oorzaak van het ongeval zou zijn dat de bestuurder met zijn auto in de berm belandde en tegenstuurde. Hierdoor ging de auto over de kop en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De verdachte zelf
verklaarde dat hij de macht over het stuur verloor omdat hij een klapband kreeg. De bestuurder is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist tankt zonder te betalen

BREDA / ACHTMAAL: De politie hield zondagmiddag een 23-jarige man uit Achtmaal aan voor tanken zonder te betalen. Medewerkers van het station hadden de man zien tanken en wegrijden en konden een
signalement van de auto en de man opgeven. Aan de hand van het kenteken van de auto kwam de politie bij de tenaamgestelde in Achtmaal uit. Hier werd de 23-jarige man aangehouden. De verdachte bekende tijdens verhoor. Hij is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie treft hennepkwekerij aan na inbraak en houdt verdachte aan

BREDA: Maandagmiddag kreeg de politie melding van een inbraak in een woning in de Valkenstraat. Bij aankomst trof de politie verbrekingen aan aan de voordeur van de woning. Ook was er een auto in de omgeving gesignaleerd met een man die mogelijk iets met de inbraak te maken had. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ogenschijnlijk had iemand geprobeerd de plant en/of de oogst te stelen, aan gezien er planten waren geknipt en ingepakt.
De politie hield nabij de woning een 30-jarige man uit Curaçao aan. Deze voldeed aan het signalement wat een getuige van de inbreker gaf en is na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook de auto waarin hij reed is in beslag genomen voor onderzoek.
In de betreffende woning werd onderzoek gedaan en de hennepkwekerij is geruimd. Op het moment van het uitgaan van dit persbericht was nog niet duidelijk om hoeveel hennepplanten het gaat. De politie nam van een getuige een verklaring af.

Tweetal aangehouden voor heling fiets

BREDA: De politie zag maandagochtend een jongeman lopen in de Adriaan van Bergenstraat. Hij liep hier met een fiets waarvan het slot geforceerd was. De politie sprak de 18-jarige Bredanaar aan. Hij verklaarde de fiets van een bekende te hebben gekocht. De politie nam contact op met de verdachte. De 19-jarige man uit Breda verklaarde tijdens verhoor de fiets te hebben gekocht in Tilburg en daarna te hebben doorverkocht. De fiets is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

ZUNDERT: De politie hield zondagavond een 26-jarige man uit Polen aan in zijn woning in Waalwijk. De man wordt ervan verdacht een andere 26-jarige man uit Polen te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed zondagmiddag aangifte bij de politie en verklaarde de voorgaande nacht rond 00.30 uur te zijn mishandeld aan de Molenstraat. Hij zou een eettentje zijn binnengelopen om zijn vriendin te zoeken. Toen hij terug liep naar de auto werd hij aangevallen door een man. Hij kreeg zonder aanwijsbare reden vele vuistslagen in het gezicht. Ook schopte de dader hem en hij hield hieraan zwellingen en blauwe plekken over. De aangever heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Aan de hand van getuigenverklaringen kwam men achter de identiteit van de
verdachte. Deze is aangehouden.

Aanhoudingen en bekeuringen bij controles

BREDA: De politie hield zondag tussen 13.30 uur en 23.00 uur een snelheids- en alcoholcontrole op o.a. de Belcrumweg, Ambachtenlaan en de Kapittelweg.
In totaal zijn 1200 blaastesten afgenomen bij bestuurders. Dit leverde een aantal aanhoudingen op. Een bromfietser reed zonder rijbewijs onder invloed. Uitslag van de blaastest bedroeg 255 ug/l.
Een beginnend bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs is
ingevorderd omdat uit een ademanalyse een uitslag van 480 ug/l kwam. Een bestuurder was onder invloed en had al geen rijbewijs meer omdat hij al eerder onder invloed had gereden, waarbij zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.
Twee automobilisten zijn aangehouden voor rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 485 en 400 ug/l.
Een bestuurder blies maar liefst 950 ug/l. Zijn rijbewijs was al sinds oktober 2008 niet meer geldig, omdat hij toen al was gesnapt met alcohol achter het stuur.

Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende zaken zoals rijden in een auto zonder de gordel te dragen en te donkere ramen bij een personenauto.
Een bestuurder reed met zijn motorfiets 130 km/u op de Kapittelweg, waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook is de bromfiets in beslag genomen voor technisch onderzoek.
Een bestuurder reed 112 km/u op de Kapittelweg, terwijl hier 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
In totaal werden 36 bekeuringen uitgedeeld voor een overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 20 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-03-2009 17:12 | © Regio Midden en West Brabant |