Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom
Bergen op Zoom , 30-03-2009

Man aangehouden voor vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie werd maandag even na middernacht
gealarmeerd voor een ruzie in een woning in de wijk Zeekant. Een 20-jarige man was hier zondagmiddag met ruzie thuis weggegaan. Tijdens de ruzie had de man een salontafel in zijn ouderlijk huis vernield. Bij terugkomst, even na middernacht, werd hem de toegang tot de woning geweigerd. Hierop vernielde de man een toegangsdeur en bedreigde familieleden. Deze belden de politie en deden aangifte van vernieling. De verdachte werd aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor mishandeling bekende

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondagmiddag een 19-jarige vrouw uit Wouw aan voor mishandeling. De vrouw zou naar aanleiding van een ruzie een 18-jarige bekende uit Bergen op Zoom hebben mishandeld. In gezelschap van meerdere vrouwen zou de verdachte naar de woning aan de Gentiaanstraat zijn gegaan, waar de gedupeerde op dat moment verbleef. De verdachte zou bij de woning hebben aangebeld en de vrouw meerdere klappen en schoppen hebben gegeven. De moeder van het slachtoffer kwam tussenbeide en werd vervolgens ook mishandeld. De 18-jarige had als gevolg van de mishandelingen meerdere lichte verwondingen en er is een stuk van een van haar tanden af. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw en de verdachte aangehouden voor verhoor.

Jongeren aangehouden voor vernielen fiets

ROOSENDAAL: De politie kreeg zondagmiddag melding dat jongeren vernielingen pleegden aan de Jacob van Ruijsdaelstraat. Ter plaatse wees de melder vijf jongeren aan die verantwoordelijk zouden zijn voor de vernieling. Drie van de jongens, tussen de 11 en de 16, allen afkomstig uit Roosendaal, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Van verschillende getuigen is een verklaring opgenomen. Een 12-jarige jongen uit Roosendaal meldde zich even later zelf op het politiebureau en bekende een fiets te hebben vernield. Na verhoor zijn de verdachten overgedragen aan hun ouders.

Bestuurder gewond na frontale aanrijding

ROOSENDAAL: De politie kreeg zondagmiddag melding van een frontale aanrijding op de Gastelseweg. Een 19-jarige man uit Roosendaal reed als bestuurder van een taxi over Gastelseweg in de richting van het centrum. De bestuurder kwam op de verkeerde weghelft terecht en kwam hier in aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 40-jarige man uit Rotterdam. De 19-jarige man uit Roosendaal verklaarde
niet-handsfree te hebben gebeld tijdens het rijden. Ook in
verklaringen van getuigen kwam dit naar voren. De 19-jarige man verklaarde echter ook een black-out te hebben gekregen. De botsing zou daarom niet aan het bellen zijn te wijten, volgens de bestuurder. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Belg beroofd van portemonnee

BERGEN OP ZOOM: Zondagmiddag reed rond 17.30 uur een 31-jarige Belg over de Prins Bernhardlaan, toen hij aangesproken werd door twee onbekende mannen. Een van de twee jongemannen griste de portemonnee, die de gedupeerde in zijn handen had, weg en de twee gingen er vandoor. De gedupeerde belde de politie. Deze nam aangifte op van de man.

Bestuurder komt met auto vast te zitten op het spoor

NISPEN: Een 23-jarige automobilist uit Roosendaal reed maandag rond 13.40 uur over de Mastendreef richting een spoorwegovergang. Hierbij nam hij waarschijnlijk de bocht te ruim, waardoor de auto aan één kant op het spoor belandde. Omdat tussen de weg en de spoorwegovergang een hoogteverschil zit kon de bestuurder niet meer wegrijden. Hij verliet zijn voertuig en belde 1-1-2. Korte tijd later sloten de spoorbomen en kwam er een trein aan gereden. Deze reed tegen de auto en nam deze een eind mee. De passagierstrein kwam verderop tot stilstand en moest hier enige tijd blijven staan.
Technisch rechercheurs van de politie stelden een sporenonderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-03-2009 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |