Den Haag heeft plannen voor tweede VAB ondanks hoge kosten

30/03/2009 17:34

HolaPress Communicatie

Als één van de eerste gemeenten in Nederland kreeg de gemeente Den Haag in december 2006 de beschikking over een Volautomatische Autoberging (VAB). Deze ondergrondse parkeergarage opereert nog altijd niet kostendekkend en kost de gemeente Den Haag duizenden euro's per maand. Toch heeft de gemeente inmiddels plannen voor de aanleg van een tweede VAB. Dit meldt weekblad Facilitair & gebouwbeheer in de jongste editie van deze week.

Op dit moment maken ongeveer 80 mensen gebruik van de VAB aan de Apeldoornselaan in Den Haag. Zij betalen hiervoor een bedrag van 40,58 euro per maand. De werkelijke kosten voor de ondergrondse parkeergarage liggen op 107 euro per parkeerplek per maand. Dit is onder meer te wijten aan de bijkomende kosten voor beheer en onderhoud, schoonmaak en energieverbruik.

Deze VAB was voor de plaatselijke politiek een prestigeproject, maar wordt waarschijnlijk nooit kostendekkend. Ondanks de hoge kosten van de ondergrondse parkeergarage aan de Apeldoornselaan heeft de gemeente Den Haag plannen voor de aanleg van een tweede VAB in het centrum van de stad. Momenteel wordt een haalbaarheidsstudie verricht naar de mogelijkheden om in het centrum bij de herinrichting van de Noordwal-Veenkade, onder de vernieuwde grachtengordel, een VAB met minimaal 170 parkeerplaatsen te realiseren.

De professionele redactie van weekblad Facilitair & gebouwbeheer zorgt wekelijks voor nieuwsberichten, achtergrondinformatie, interviews, productinformatie en opinieartikelen. Daarnaast worden in het weekblad exclusieve onderzoeken opgenomen en bijdragen van professionals uit de betreffende sectoren. Lezers van het weekblad zijn dus altijd volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de vakgebieden facilitair management en gebouwbeheer.

www.weekbladfacilitair.nl





http://www.weekbladfacilitair.nl