Ministerie van Defensie

Minister ingenomen met luchtverdedigers

30 maart 2009, 17.37 uur

Minister Van Middelkoop is onder de indruk van het enthousiasme en de trots waarmee personeel van luchtmachtbasis De Peel vandaag over `hun' luchtverdedigingssystemen vertelden. Dit zei hij tijdens een werkbezoek aan het defensieonderdeel. Minister van Middelkoop op luchtmachtbasis De Peel

Het bezoek begon met een gezamenlijke presentatie van de Commandant Groep Geleide Wapens (GGW), Kolonel Peter Wijninga, en Commandant Commando Luchtdoelartillerie (CoLua), Kolonel Laurens Jobse. Tijdens deze presentatie werd duidelijk gemaakt hoe beide eenheden samenwerken op luchtmachtbasis De Peel.

Vervolgens vertrok het gezelschap richting het schoolgebouw, waar de wapensystemen van de GGW en het CoLua ter bezichtiging stonden opgesteld. De minister werd hier door specialisten geïnformeerd over de mogelijkheden van de diverse middelen.

Sinds 2007 zijn zowel de GGW als het CoLua gestationneerd op luchtmachtbasis De Peel. De komende jaren vindt intensivering van de samenwerking tussen beide eenheden plaats. Nog in de planning zit de oprichting van respectievelijk een joint planning cell; defensiebreed Kenniscentrum Joint Air & Missile Defence en - per 1 januari 2012 - een inzetbare Joint Air & Missile Defence Task Force.