Gemeente Den Haag

Geboorteaangifte nu ook mogelijk in MCH Westeinde

Kinderen die worden geboren in Medisch Centrum Haaglanden (MCH), locatie Westeinde, kunnen voortaan meteen worden ingeschreven in het bevolkingsregister. De ouders kunnen namelijk ter plekke geboorteaangifte doen bij het geboorteloket in dit ziekenhuis. Dat kan vanaf dinsdag 31 maart.
Vaders hoeven niet meer binnen drie dagen naar een stadsdeelkantoor in Den Haag. Moeders krijgen hierdoor bovendien de gelegenheid bij dit speciale moment aanwezig te zijn. Het geboorteloket in MCH Westeinde is een van de initiatieven van de gemeente Den Haag om de dienstverlening aan de bewoners uit te breiden.

Officiële opening maandag 30 maart
Het geboorteloket in MCH Westeinde is maandag 30 maart om 10.00 uur, geopend door de heer W. Geerlings, Raad van Bestuur MCH Westeinde en , wethouder Huffnagel. De opening vond plaats op de kraamafdeling op de twaalfde etage. De gelukkige ouders, mevrouw Flendrie en de heer Kortekaas, deden daar als eerste aangifte van hun pasgeboren dochter Romi.

Het geboorteloket is van maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 11.00 uur. MCH is het opleidingsziekenhuis van de Haagse regio met MCH Antoniushove in Leidschendam en MCH Westeinde in Den Haag. In MCH Westeinde worden jaarlijks ongeveer 2.000 babys geboren. De gemeente en MCH verwachten dat er veel gebruik zal worden gemaakt van deze extra service.