Gemeente Den Haag

Datum:
maandag 30 maart 2009

Persbericht

Gemeente Den Haag

Aan redacties en correspondenten

Gemeenteraad nodigt Hagenaars uit in huiskamer van de politiek

Op woensdag 1 april gaat de promotiecampagne voor de Dag van de Hagenaar van start. De Haagse gemeenteraad wil graag dat de lokale politiek voor alle Hagenaars toegankelijk en duidelijk is. Dat is geen 1-april grap! Daarom biedt de Haagse gemeenteraad op zaterdag 18 april zijn kennis en expertise aan alle Hagenaars, zodat zij de weg naar de lokale politiek nog beter kunnen vinden. 'Leuk, leerzaam en betrokken' zijn de steekwoorden van deze dag.

In gesprek met de raad
In het Atrium van het stadhuis kunnen Hagenaars onder meer workshops volgen over burgerparticipatie, 'huiskamergesprekken' voeren met gemeenteraadsleden en hun eigen politieke talenten tonen door onder professionele begeleiding deel te nemen aan debatwedstrijden.

Burgemeester presenteert Burgerjaarverslag
De gemeente en de burgemeester in het bijzonder kijken op deze dag kritisch naar hun eigen dienstverlening en facilitering van burgerparticipatie. Burgemeester Van Aartsen presenteert op deze dag in de Centrale Bibliotheek, aansluitend aan een paneldiscussie met Hagenaars en gemeenteraadsleden, zijn Burgerjaarverslag. Hierna presenteert Ineke Seuren, de Gemeentelijke Ombudsman, haar jaarverslag.

'Leuk, leerzaam en betrokken'
Op de Dag van de Hagenaar kunnen bezoekers een doorlopende film bekijken van Hagenaars die spreken over de beleving van hun stadsdeel. De informatiemarkt in het Atrium laat de Hagenaar kennismaken met de lokale politieke partijen en organisaties uit het maatschappelijk middenveld. De Dag van de Hagenaar biedt ook vermaak. Zo kunnen muziekliefhebbers genieten van live optredens van de Haagse band 'Stud Muffins' en kunnen sportieve bezoekers elkaar aftroeven op een Wii-Fit spel. Meer informatie over de Dag van de Hagenaar is te vinden op www.dagvandehagenaar.nl.



Gemeente Den Haag