Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Vrachtwagens mogen alleen nog parkeren op vrachtwagenparkeerplaats aan Spoorstraat

Het college van burgemeester en wethouders is van plan het parkeren van vrachtwagens in de bebouwde kom van Ruurlo alleen nog toe te staan op de nieuwe parkeerplaatsen aan de Spoorstraat. Uit reacties blijkt dat het parkeren van vrachtwagens in een aantal straten overlast geeft. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen.

Opgeknapt

Het industrieterrein Schansekamp en Venterkamp in Ruurlo is vorig jaar opgeknapt. Daarbij zijn aan de Spoorstraat vrachtwagenparkeerplaatsen aangelegd (tegenover Spoorstraat 72 tot en met 86). Deze nieuwe parkeerplaatsen vervangen de oude parkeerplaatsen aan de Krashof.

Niet meer parkeren

In 2008 is al besloten dat vrachtwagens niet meer aan de Krashof mogen parkeren. Dat besluit is in Berkelbericht bekend gemaakt. Bewoners en eigenaren van bedrijven hebben daarna gereageerd. Uit die reacties blijkt dat het parkeren van vrachtwagens in een aantal straten overlast geeft. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom nu voor om het parkeren van vrachtwagens in de bebouwde kom van Ruurlo alleen nog toe te staan op de nieuwe parkeerplaatsen aan de Spoorstraat.

Er geldt een uitzondering op het parkeerverbod voor de volgende voertuigen:


* Voertuigen betrokken bij bouwwerkzaamheden
* Voertuigen waarvoor een standplaatsvergunning is afgegeven
* In het geval van een kermis of circus, de voertuigen van de exploitanten

Informatie

Meer informatie over wijziging van het aanwijzingsbesluit vindt u in de officiële publicaties onder Verkeer, Parkeren grote voertuigen. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen.

Trefwoorden Parkeren
Wijk/regio Ruurlo
Mutatiedatum 30/03/2009