Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Ministers komen met standpunt N18 na aanvullend onderzoek

Afbeelding bij afbeelding

Om de besluitvorming over de N18 zorgvuldig voor te bereiden wordt een aanvulling op de Trajectnota/MER geschreven. Hiertoe hebben de ministers Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Cramer (Ruimte en Milieu) besloten op basis van het advies van de commissie m.e.r. en de inspraakreacties. Het standpunt van de ministers over de aanpassing van de N18 wordt in juni verwacht.

De verkeersveiligheid en de leefbaarheid op en rond de N18 tussen Varsseveld en Enschede moet verbeterd worden. Door middel van een planstudie is bekeken hoe de weg het beste aangepakt kan worden. In de Trajectnota/MER staan tien alternatieven uitgewerkt om de weg te verbeteren. Tot 23 oktober was het mogelijk om de Trajectnota/MER te bekijken en hierop te reageren. Ruim 3000 mensen hebben in deze periode hun visie gegeven.

verbeterpunten

Daarnaast heeft de commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) de inhoud van het MER aan de vastgestelde richtlijnen getoetst. Het advies van de commissie m.e.r. is positief ten aanzien van de kwaliteit van de verrichte onderzoeken in het MER en bevat daarnaast een aantal punten van verbetering. Deze hebben betrekking op de relatie tussen hoofd- en nevendoelstellingen van het project, bepaalde informatie die nog nodig is en een nadere vergelijking van de alternatieven.

Aanvullend advies

De ministers hebben besloten om zowel de inspraakreacties als ook de verbeterpunten van de commissie m.e.r. mee te nemen in de Trajectnota/MER. Deze aanvullingen en het aanvullend advies van de commissie m.e.r. zullen betrokken worden bij de bepaling van het standpunt. Na het standpunt dat nog voor de zomer verschijnt zal een Ontwerp-Tracébesluit opgesteld worden. Het Ontwerp-Tracébesluit zal naar verwachting medio 2010 gereed zijn. Na een inspraakronde volgt het Tracébesluit.

Trefwoorden Wegen
Mutatiedatum 30/03/2009