Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Hebt u een grensoverschrijdend project? Vraag subsidie van de Moser-commissie

Afbeelding bij afbeelding

De EUREGIO-Mozer-commissie ondersteunt van oudsher grensoverschrijdende sociaal-culturele contacten door eigen activiteiten te ontwikkelen of kleine subsidies te verstrekken. Voor samenleven in een grensoverschrijdende regio is het van belang om elkaars taal en cultuur te leren kennen. Dat is de basis voor succesvolle grensoverschrijdende samenwerking. De EUREGIO hecht daarom veel belang aan ontmoetingen tussen burgers. Of dat nu is op het gebied van intergemeentelijke samenwerking, interculturele dialoog, sporttoernooien, schooluitwisseling of cultuur. Via de website www.euregio.nl is via de button "Mozer" heel eenvoudig een subsidieaanvraag formulieren te downloaden.

Sociaal-culturele samenwerking

Toen de EUREGIO-Mozer-commissie in 1971 werd ingesteld, was dit de eerste grensoverschrijdende structuur in Europa met eigen budget. Haar opgave was toen en is nu nog steeds de ontwikkeling en subsidiering van de sociaal culturele samenwerking in het EUREGIO - gebied. De Mozer commissie kent 16 stemgerechtigde (adviserende) leden, die allen hun "eigen" gebied vertegenwoordigen. Tegenwoordig ondersteunen alleen nog de provincie Gelderland en deelstaten "Niedersachsen" en "Nordrhein-Westfalen" de Mozer activiteiten financieel.

Euregio-gebied

Aan Nederlandse zijde omvat het EUREGIO-gebied Twente, de Achterhoek, Zutphen en delen van Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe, terwijl aan Duitse zijde het Münsterland, Landkreis Grafschaft Bentheim, de Stadt en de Landkreis Osnabrück en delen van het zuidelijke Emsland deel van de EUREGIO uitmaken.

Trefwoorden Cultuur, Projecten
Mutatiedatum 30/03/2009