Stadsdeel Zeeburg


---

Asfalt fietspad op Veemkade

Persbericht

30 maart 2009
Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg stelt de stadsdeelraad voor om een asfalt fietspad op de Veemkade aan te leggen tussen de Verbindingsdam en nieuwbouw Argentinië. Daarmee wordt zoveel mogelijk voorkomen dat fietsers ten val komen door de gladde stalen randen van betonplaten die op de kade liggen. Het asfalt fietspad is een voorlopige oplossing zijn. Het stadsdeelbestuur wil in de komende jaren een plan ontwikkelen voor een duurzame inrichting van de Veemkade.

Voor een duurzame inrichting van de Veemkade is het nodig dat de fundering van de Veemkade worden versterkt. Door de zwakke fundering zijn de betonplaten verzakt. Naast de gladde randen leveren ook de verzakkingen problemen op voor de fietsers op de Veemkade.

De betonplaten zijn daar eind jaren 90 gelegd na de ingebruikname van winkelcentrum Brazilië. In de afgelopen jaren zijn fietsers verongelukt door de gladde randen. Het verruwen van de metalen strips blijkt niet te leiden tot het oplossen van de gladheid. Daarom vindt het Dagelijks Bestuur het nodig om voor de komende paar jaar een fietspad van asfalt aan te leggen. Het asfalt moet van dezelfde kleur zijn als de betonplaten. Het fietspad krijgt aan weerszijden belijning. Het probleem van de gladheid doet zich met name voor op het deel van de kade dat ligt tussen de nieuwbouw Argentinië en de Verbindingsdam. De overige delen van de Veemkade leveren geen grote problemen op voor de fietsers.

---