Kansen, bedreigingen en strategieën voor de bouw

30/03/2009 18:55

The Chain Connection

Utrecht, 30 maart 2009 - Kredietcrisis, wet- en regelgeving, concurrentie uit binnen- en buitenland: er zijn veel redenen voor bouwbedrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Zeker als dat betekent dat de kansen op de binnenlandse markt worden verbeterd. Informatie over deze kansen wordt gegeven tijdens het symposium 'Bouwen binnen Europa', dat plaatsvindt op 20 mei 2009. Deelname aan het symposium is gratis.

Het zijn roerige tijden voor de bouwmarkt. De kredietcrisis dwingt ondernemers snel en flexibel te handelen. Met veranderingen in wet- en regelgeving kan de invloed van Europa op de bouw groter worden. Juist in moeilijke tijden is risicospreiding voor bedrijven een belangrijk winstpunt en biedt een grotere markt schaalvoordelen. De Nederlandse bouwers maken hierbij op de Nederlandse markt onvoldoende gebruik van de kansen die de Europese regelgeving hun biedt. Daardoor worden zij regelmatig voorbij gestreefd door hun collega's uit het buitenland.

Zijn Nederlandse bouwbedrijven voldoende op de hoogte van de Europese bouwregelgeving die alle handelsbelemmeringen tussen de lidstaten wil opheffen? Zij die hierover meer willen weten, zijn welkom op het symposium 'Bouwen binnen Europa', dat Chain Connection in opdracht van het Ministerie van VROM/WWI organiseert. De centrale vraag van het symposium is: 'Hoe kan de Nederlandse bouw en toeleverende industrie zijn positie op de Europese, en dus ook Nederlandse, markt verbeteren?'

Het symposium staat onder leiding van professor Hans de Jonge, hoogleraar TU Delft en directievoorzitter Brink Groep. Tijdens het symposium worden de nieuwe mogelijkheden binnen Nederland en Europa onder de aandacht gebracht. Ook wordt tijdens het symposium praktische informatie gegeven over de Europese regelgeving.

Tijdens een informele borrel aan het eind van de dag is er voldoende ruimte om te netwerken. Deelname is gratis.

Voor wie?

Dit symposium is bedoeld voor management en/ of middenkader van bedrijven in de bouwsector (bouwondernemingen,- installatie- en constructiebedrijven, architecten en ontwerpers), bouwtoeleveranciers, ambtenaren Bouw- en Woningtoezicht, onderzoeks- en adviesbureaus.

Waar en wanneer?

Het symposium "Bouwen binnen Europa" vindt plaats op woensdag 20 mei 2009. De middag begint om 12:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Locatie is het Figi Theater, centraal gelegen in Zeist. Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor het programma en aanmelden op: www.bouwenbinneneuropa.nl.





http://www.bouwenbinneneuropa.nl