Aantal zorgbemiddelingen groeit

30/03/2009 19:26

Achmea Divisie Zorg

Verzekerde Zilveren Kruis Achmea kiest steeds vaker voor zorgbemiddeling

Noordwijk, 30 maart 2009 - Verzekerden van Zilveren Kruis Achmea kiezen steeds vaker voor zorgbemiddeling. Bemiddelde Zilveren Kruis Achmea vorig jaar in het eerste kwartaal 6.047 verzekerden naar een zorgverlener, de eerste drie maanden van dit jaar zijn al 8.556 verzekerden door Zilveren Kruis Achmea geholpen bij het vinden van een zorgverlener. Vanaf januari 2008 heeft de zorgverzekeraar ruim 395.000 wachtdagen bespaard voor haar verzekerden.

Vanaf januari dit jaar worden klanten beloond als ze de verzekeraar bellen voor advies.

De beloning geldt voorlopig voor negen behandelingen. Klanten komen bij die beste zorg terecht via de afdeling Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis Achmea. "Als beloning betalen wij hun verplichte eigen risico van 155 euro", aldus Arné van den Boom, commercieel directeur Zilveren Kruis Achmea .

Zilveren Kruis Achmea is dit initiatief gestart om verzekerden naast snellere hulp nog beter te kunnen helpen bij het vinden van de beste behandeling. De behandelingen waar nu afspraken over gemaakt zijn, betreffen hernia, borstkanker, staar, incontinentie, liesbreuken en operaties aan galblaas, heup, meniscus en kniekruisband.

Achtergrond

In Nederland is de basisveiligheid van een ziekenhuis gegarandeerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Maar op basis van een groot aantal objectieve kwaliteitscriteria kan Zilveren Kruis Achmea ziekenhuizen verdelen in 'goed, beter, best'. Daarbij wordt gekeken hoe ziekenhuizen scoren op elk van de negen veelvoorkomende behandelingen. Hieruit blijkt dat ziekenhuizen kunnen verschillen in kwaliteit. Zilveren Kruis Achmea verwijst haar klanten naar ziekenhuizen die als beste voor de gevraagde behandeling uit de bus kwamen.

Arné Van den Boom geeft aan dat dit uiteindelijk kosten bespaart. "De beste is meestal uiteindelijk de goedkoopste. Als een ziekenhuis het beste is in een bepaalde behandeling, hoeven mensen minder vaak terug voor een heroperatie. Als de behandelaar goed is, heb je bovendien minder complicaties en liggen patiënten vaak korter in het ziekenhuis", zegt Van den Boom. Als klanten hun eigen risico al eerder in het jaar hebben 'opgemaakt', ontvangen ze toch 155 euro terug omdat ze bewust een keuze voor kwaliteit hebben gemaakt. Wil de klant uiteindelijk toch naar een ander ziekenhuis, dan blijven ze daarin keuzevrijheid houden.

Zilveren Kruis Achmea zal periodiek het aantal behandelingen - waarbij verzekerden hun verplichte eigen risico terugkrijgen - uitbreiden. Hierbij blijft de keuzevrijheid voor de klant centraal staan.





http://www.zilverenkruis.nl/prachtlijsten


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie/