Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlandse hulporganisaties breiden programma in Uruzgan uit

30 mrt 2009 | Vijf Nederlandse hulporganisaties gaan hun project in Uruzgan de komende vier jaar uitbreiden. Daartoe is in Kabul een contract van veertien miljoen euro getekend met de Nederlandse ambassade.
Waarnemend ambassadeur Renet van der Waals feliciteert de heer Sarwar Mohammed Gizabi, de Liaison Officer van DCU Afghanistan

Het samenwerkingsverband (Dutch Consortium for Uruzgan) zal dit geld gebruiken voor het verbeteren van onderwijs (Save the Children), plattelandsontwikkeling (Cordaid), versterken van gezondheidszorg (HealthNet-TPO), drinkwatervoorziening (ZOA-Vluchtelingenzorg) en veterinaire zorg (Dutch Committee for Afghanistan).

Deze organisaties hebben jarenlange ervaring in Afghanistan en de activiteiten zullen in samenwerking worden uitgevoerd met lokale hulporganisaties en de Afghaanse overheid.

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is erg blij met de nieuwe overeenkomst met de Nederlandse hulporganisaties aan de vooravond van de Afghanistan conferentie. "Dit programma is een voorbeeld van effectieve donorcoördinatie. Dat onderwerp staat hoog op de agenda morgen."

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Afghanistan Conference 2009
Zie ook

* Afghanistan Conference 2009 Externe link
* Afghanistan in ontwikkeling

Gerelateerde dossiers

* Afghanistan