Onverwacht langer herstel voor Wibi Soerjadi


ZEIST, 20090330 -- Wibi Soerjadi is op dit moment op dringend advies van medische specialisten genoodzaakt om minimaal een extra week concerten af te moeten zeggen.

De laatste tijd kreeg de pianist dusdanig last van zijn hoofd en zijn oren waardoor hij in een zeer moeilijke toestand verkeerde. Optreden werd hierdoor onmogelijk en moest hij vorige week een concertreeks volledig annuleren. Dit weekend heeft hij tevergeefs geprobeerd zijn concertreeks weer op te pakken. Het bleek al snel de verkeerde kant op te gaan waardoor de concerten niet konden worden hervat.

Wibi Soerjadi heeft ondermeer last van een aantasting van de gehoorzenuw ook wel de 8e hersenzenuw. In het algemeen heeft deze zenuw veel meer tijd nodig dan anderen om te herstellen. Daarnaast is er een disfunctie van het middenoor. Mede door deze omstandigheden kan Wibi Soerjadi niet op zijn hoge niveau presteren en kan hij daarom op dit moment niet aan zijn kwaliteit van een dergelijk concert voldoen.

De medische specialisten schrijven volledige rust toe zodat onder andere de medicatie kan helpen voor eventueel herstel. Om het herstel mogelijk te maken zijn alle concerten en afspraken van Wibi Soerjadi geannuleerd tot en met 3 april. Ook zal hij geen interviews mogen geven en zal hij dus de media niet persoonlijk te woord kunnen staan.

Het management probeert bij deze alle bezoekers van de afgelaste concerten te bereiken die het management niet rechtstreeks heeft kunnen benaderen. In verband met telefoondrukte worden de concertbezoekers verzocht om eventueel een mail te sturen naar info@soerjadi.com