Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)


Margriet van Dijk nieuwe programmacoördinator NIGZ-Donorvoorlichting, Bert Elbertse verlaat NIGZ

30 maart 2009

Programmacoördinator Donorvoorlichting drs. Bert Elbertse verlaat het NIGZ per 1 mei a.s. Met ingang van die datum aanvaardt hij de functie van hoofd Pers & Communicatie in dienst van het Secretariaat van de Rooms-Katholieke Kerk (SRKK). De functie van programmacoördinator NIGZ-Donorvoorlichting wordt vanaf 1 mei a.s. ingevuld door drs. Margriet van Dijk.

Bert Elbertse is sinds 1 januari 2003 - het moment dat Donorvoorlichting onderdeel ging uitmaken van het werkpakket van het Gezondheidsinstituut NIGZ - het `boegbeeld' van voorlichtingsactiviteiten op het terrein van orgaan- en weefseldonatie. Met zijn grote ervaring en deskundigheid heeft hij een prominente plaats verworven binnen het veld van orgaan- en weefseldonatie. Zo had hij onder meer zitting in de commissie Terlouw die in 2008 het Masterplan Orgaandonatie samenstelde. Het NIGZ is Bert Elbertse grote dank verschuldigd voor zijn inzet en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

De functie van programmacoördinator Donorvoorlichting zal worden ingevuld door drs. Margriet van Dijk. Margriet van Dijk was tot 1 januari jl. verantwoordelijk voor de communicatie en pr van het NIGZ. In die functie is zij nauw betrokken geweest bij de opzet en uitvoering van alle NIGZ-projecten. Margriet van Dijk zal de functie op interim-basis vervullen vanuit haar eigen communicatiebureau MLVD communicatie. Het NIGZ is er van overtuigd dat Margriet van Dijk met haar expertise op overtuigende wijze het programma Donorvoorlichting verder vorm zal geven.

---

__