Prinses Margriet bezoekt werkconferentie Zorg in Friesland

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden bezoekt dinsdagmiddag 31 maart in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen de werkconferentie Zorg in Friesland. Deze werkconferentie heeft als thema Als werkbegeleider competent en is bedoeld om alle (zowel beginnende als ervaren) praktijkopleiders en werkbegeleiders van verzorgingshuizen, verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, de thuis- en kraamzorg in Friesland te ondersteunen en hun deskundigheid te vergroten.

De zorg heeft flexibele werknemers nodig met een breed scala aan vaardigheden die al aan het begin van hun loopbaan snel en effectief inzetbaar zijn. In de afgelopen jaren is er een omslag gemaakt naar het competentiegericht beroepsonderwijs, onderwijs dat goed aansluit op de behoefte van de arbeidsmarkt. Twee workshops bieden de deelnemers de gelegenheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en kennis te delen met collega's van andere instellingen.

De werkconferentie wordt georganiseerd door vertegenwoordigers vanuit de zorginstellingen in Friesland, Calibris (kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren zorg, welzijn en sport), het Friesland College en ROC Friese Poort.

Noot voor redacties (