Protestantse Kerk in Nederland


Nieuwe cursus Rouwverwerking in een groep

di 31 maart 2009 - di 19 mei 2009
Het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie van de Protestantse Kerk in Nederland heeft een cursus 'Rouwverwerking in een groep' ontwikkeld. De cursus is bedoeld voor ouderlingen, kerkelijk werkers en predikanten die ervaring hebben in het begeleiden van rouwenden en die (willen) werken als begeleider van een rouwgroep in de kerkelijke gemeente.

Tijdens twee studiedagen verdiepen deelnemers zich theoretisch en praktisch in het opzetten en begeleiden van een rouwgroep in de gemeente. Na afloop van deze twee studiedagen hebben de deelnemers zicht op wat het opzetten en organiseren van een rouwgroep inhoudt en is er geoefend met het vormgeven van bijeenkomsten. Daarnaast zijn er teksten, werkvormen en ideeën die gebruikt kunnen worden, verzameld en uitgewisseld.

Cursusleiding
De cursus wordt gegeven door Seintje Bos en Annelies Bouwman. Seintje Bos is werkzaam als vrijgevestigd pastor en geestelijk begeleider en heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van uitvaarten en in rouwbegeleiding. Annelies Bouwman is medewerker van het Toerustingscentrum.

Meer informatie
De eerstvolgende cursus vindt plaats op 31 maart en 19 mei 2009 in Conferentiecentrum Hydepark in Doorn. De kosten voor de tweedaagse cursus bedragen EUR 170,- per persoon, incl. materiaal, koffie/thee en lunch.

Meer informatie en aanmelden