Gemeente Voerendaal

\ 18/3/2009 - Kom naar de Natura 2000-informatieavond op 31 maart Om de zeer gevarieerde en rijke natuur in Limburg te behouden, heeft de Provincie Limburg - in opdracht van de Europese Unie - het initiatief genomen het project Natura 2000 uit te werken. Voor 15 gebieden is de Provincie Limburg voortouwnemer voor het opstellen van concept-beheerplannen. In maart en april worden informatieavonden georganiseerd om u als streekbewoners of anderszins geïnteresseerde op de hoogte te stellen van de inhoud van de concept-beheerplannen. U bent dus van harte welkom.

Concept-beheerplannen
Provincie Limburg werkt in overleg met direct betrokkenen, zoals beheerders, gebruikers, gemeenten, natuurorganisaties en waterschappen, in de gebieden aan concept-beheerplannen. Een beheerplan geeft aan welke maatregelen nodig zijn om voldoende bescherming te bieden aan de vele natuurwaarden die de gebieden rijk zijn.

Informatiebijeenkomsten
Dienst Landelijk Gebied (DLG) is door de Provincie Limburg gevraagd om het proces rondom de beheerplannen te organiseren. DLG organiseert in dit kader zes informatieavonden, verspreid over de hele provincie Limburg. Doel van deze avonden is om de streek en geïnteresseerden te informeren over Natura 2000 en de concept-beheerplannen. Voor zeven andere gebieden in Limburg stelt DLG samen met Staatsbosbeheer Natura 2000 beheerplannen op. Uiteraard kunt u op de informatieavonden ook hierover informatie krijgen. Het betreffende gebied voor deze informatieavond is met een * gemarkeerd in het programma hieronder.

Ammoniak
Voor het maken van de beheerplannen wordt de ammoniakdepositie bekeken. Landelijk is er nog geen aanpak voor het meewegen van de ammoniakdepositie in relatie tot het beheer van natuurgebieden. Hoewel de ammoniakaanpak onderdeel wordt van het beheerplan, kunnen wij daar geen nadere informatie over geven. De ammoniakproblematiek zal dan ook niet aan de orde komen op de informatieavonden.

Overzicht data en locatie informatieavond

Dinsdag 31 maart: Geleenbeekdal/ Brunssummerheide/ *Kunderberg

Gemeenschapshuis Corneliushuis, Groeët Genhei 14 Heerlerheide, Heerlen Programma bijeenkomst
19.30-20.00 uur Ontvangst met koffie/thee
20.00-20.05 uur Opening door de voorzitter
20.05-20.40 uur Algemene presentatie Natura 2000 Nico Buytendijk, projectleider DLG 20.40-21.00 uur Mogelijkheid tot het stellen van vragen (plenair) 21.00-21.45 uur Mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen aan projectbetrokkenen van DLG en Provincie Limburg

21.45 uur Afsluiting
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Natura 2000-gebieden in Limburg (en de rest van Nederland) op de projectwebsite van DLG: www.natura2000beheerplannen.nl

Voor vragen over de informatieavonden kunt u terecht bij Alma van Esch, Dienst Landelijk Gebied: e.van.esch@minlnv.nl / 06- 158 268 09.