Gemeente Asten bebouwingsconcentraties buitengebied

31 maart informatieavond bebouwingsconcentraties buitengebied

De gemeente Asten organiseert een informatieavond over de (concept)structuurvisie 'Buitengebied in ontwikkeling'. De visie gaat in op de mogelijke toekomstige invulling voor de bebouwing rondom Asten en Ommel.

Op 31 maart 2009 organiseert de gemeente Asten een informatieavond over de (concept)structuurvisie 'Buitengebied in ontwikkeling' voor de bebouwingsconcentraties in het buitengebied van Asten en Ommel. De visie gaat in op de mogelijke toekomstige invulling voor de bebouwingsconcentraties rondom Asten en Ommel. Voor de kern Heusden is al eerder een gebiedsvisie vastgesteld (2007).

Bebouwingsconcentraties

De visie is een uitwerking van de provinciale nota 'Buitengebied in Ontwikkeling'. In de gemeentelijke visie zijn acht bebouwingsconcentraties opgenomen. Het gaat om de volgende bebouwingsconcentraties: Laarbroek, Dijkstraat, Ostade, Voordeldonk, Venbergweg, Ommel-Noord, Ommel-Oost en Diesdonk. Er worden per bebouwingsconcentratie mogelijke nieuwe functies, doelstellingen, randvoorwaarden en inzet van strategieën aangegeven.

Informatieavond 31 maart

De informatieavond is op dinsdag 31 maart, begint om 20.00 uur en vindt plaats in hotel Nobis in Asten. Deze avond is bedoeld voor de inwoners van de bebouwingsconcentraties in het buitengebied van Asten én Ommel.

Procedure

Na de informatieavond wordt de visie voorgelegd aan de raadscommissie Ruimte waarna de visie zes weken ter inzage wordt gelegd voor inspraak. Daarna wordt de visie vastgesteld door de gemeenteraad en dient de visie als toetsingskader voor nieuwe initiatieven binnen de genoemde bebouwingsconcentraties.

Hebt u naar aanleiding van dit bericht nog aanvullende vragen? Neem dan contact op mevrouw D. van Stiphout, via tel. (0493) 671241 of e-mail: d.vanstiphout@asten.nl. Of mevrouw M. Bekkers, via telefoon (0493) 671240 of e-mail m.bekkers@asten.nl.