Gemeente Papendrecht

20 maart 2009

Werkbezoek college aan de wijk Kraaihoek-Middenpolder Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht bezoekt twee keer per jaar een wijk in Papendrecht. Op dinsdag 31 maart 2009 wordt de wijk Kraaihoek-Middenpolder bezocht. Het wijkplatform Kraaihoek-Middenpolder heeft een programma samengesteld waarin een aantal aandachtspunten zijn opgenomen uit het wijkjaarplan 2009.

Wijkgericht werken
Het doel van wijkgericht werken is door een gezamenlijke aanpak de leefbaarheid in de wijk verbeteren en de verantwoordelijkheid voor de leefomgeving delen met de bewoners. Bewoners nemen diverse initiatieven die de sociale cohesie verbeteren, zoals buurt- en straatfeesten, kinderspeeldagen, sportdagen en themafeesten. De gemeentelijke wijkcoördinatoren ondersteunen dergelijke activiteiten op verzoek.

Met wijkbezoeken benadrukt het gemeentebestuur zijn betrokkenheid bij het wijkgericht werken. Het gemeentebestuur kan zo met eigen ogen de uitwerking van het collegebeleid aanschouwen. Ook kan een werkbezoek een bijdrage leveren aan het maken van keuzes. Het is voor bewoners, betrokken bij het wijkgericht werken, bovendien een kans om in informele sfeer kennis te maken met de leden van het college en punten, die hoog op de wensenlijst staan, nog een keer onder de aandacht te brengen.

Kies voor Hart en Sport in sportverenigingen
Ook dit jaar kunnen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool met het project `Kies voor Hart en Sport in sportverenigingen' weer kennismaken met sport. Bij tien sportverenigingen in Papendrecht kunnen de leerlingen kennismaken met atletiek, handbal, judo, karate, skaten, skeeleren, streetdance, teakwondo, voetbal en wedstrijdzwemmen. De cursussen lopen door tot de meivakantie (tijdens de Pasen zijn er geen cursussen).

Veel animo
Jaarlijks is er veel animo bij de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen om mee te doen met dit project. Dit jaar doen er acht scholen mee waarvan de Kameleon voor het eerst. Leerlingen zijn gemotiveerd door de rap die mascottes Rik en Tik op school lieten horen. De docenten stimuleren bewegen in speciale lessen in de klas en in de gymzaal. Als afsluiting van de lessen kiezen de leerlingen een tak van sport. Met de deelname van de leerlingen kan een school de sportiefste school van Papendrecht worden en een heel grote bokaal winnen.

Samenwerking
Het aanbod van de sportaanbieders van de verenigingen is gebundeld in een boekje. Door de unieke samenwerking tussen sportaanbieders, docenten en gemeente wérkt het project. Er is steeds een behoorlijk sportaanbod, ook door de samenwerking met de gemeente Alblasserdam. Leerlingen hebben eerste keus voor het sportaanbod in eigen gemeente.

Tenniscursussen uitgesteld
Doordat het werk aan het tennispark van PTC langer duurt dan was voorzien, moesten de kennismakingscursussen helaas worden uitgesteld. Omdat het afhankelijk is van het weer, is het moeilijk inschatten wanneer er weer kan worden getennist. Zoals tennislerares Helga Baaren zegt: `Dit is echt overmacht. Onze reguliere lessen kunnen ook niet doorgaan, want het park is dicht. Niemand mag op de banen.' De tennisleraren zullen in overleg met het bestuur van PTC een alternatief aanbieden wanneer dat mogelijk is. De contactpersonen op de scho len houden de leerlingen, die tennis hebben gekozen, daarvan op de hoogte.

De Heart Dance Award 2009
De Heart Dance Award is een spetterende danswedstrijd van Jump! het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Dit dansfestijn wordt in 2009 voor de tiende keer georganiseerd, speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Met de hele klas treden leerlingen op in een echt theater en dansen ze op zelf uitgezochte muziek. Verschillende scholen uit Papendrecht doen mee. De voorrondes zijn dinsdag 24 maart 2009 in het Lucent Danstheater Den Haag. De finale is dinsdag 21 april 2009.
Wil je ook meedoen met je klas? Op www.heartdanceaward.nl vind je alle informatie om in te schrijven of om te bekijken hoe het voorgaande jaren ging. Let op: het reglement is aangepast! Vraag aan de meester of juffrouw of jouw groep mee kan doen.

De Nederlandse Hartstichting vindt het belangrijk dat kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool leren waarom het goed is om genoeg te bewegen, gezond te eten en niet te roken. Wie zich aan deze basisregels houdt, zorgt immers goed voor zijn hart en daarmee kun je niet jong genoeg beginnen.

Buurtsport
Kinderen van Papendrecht, opgelet. De Sport- en Spelbus komt er weer aan! Gratis sporten en spelen in alle Papendrechtse wijken. Kijk in het schema wanneer de bus bij jou in de buurt komt. Buurtsport is een initiatief van de gemeente Papendrecht. Er zijn (sport)begeleiders aanwezig. Bij onvoldoende begeleiding bij de activiteit of bij slecht weer gaat buurtsport niet door.
Programma buurtsport (4044 KB)

WMO adviesraad vergadert 24 maart
De Wmo adviesraad van de gemeente Papendrecht vergadert dinsdag 24 maart om 14.00 uur in het gemeentehuis. De raad adviseert het college van burgemeester en wethouders. De vergaderingen van de adviesraad zijn openbaar.

Op de agenda staan de gemeentefinanciën (toelichting op de begroting en subsidies), de samenstelling van de Wmo adviesraad, het Wmo-loket en de nota mantelzorgondersteuning.De agenda en bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 18 maart ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis.
Wie de vergadering wil bijwonen, kan zich minimaal drie werkdagen voor de vergadering te melden bij de ambtelijk secretaris van de Wmo adviesraad, telefoon: (078) 641 89 11of e-mail
p.vdwinckel@papendrecht.nl. Wie gebruik wil maken van het spreekrecht kan dit tot tien minuten voor aanvang van de vergadering bij de ambtelijk secretaris van de adviesraad aanvragen.

Omleiding fietsers Sliedrecht - Papendrecht via Baanhoek Vanwege de bouw van het geluidscherm langs de A15 worden fietsers tussen Sliedrecht en Papendrecht momenteel omgeleid via de Baanhoek. De omleiding zou tot maart 2009 duren. Door de strenge winter en het alsnog moeten omleggen van kabels is het werk vertraagd. De omleiding blijft daarom gelden tot eind juni 2009.

____________