Gemeente Den Haag

Maak 31 maart gebruik van openbaar vervoer of pak de (brom)fiets

Den Haag verwelkomt 31 maart delegaties uit meer dan 70 landen voor de Internationale Conferentie over Afghanistan die hier plaatsvindt. Om de conferentie veilig en ongestoord te laten verlopen, zijn verkeers- en veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen hebben een grote impact op de bereikbaarheid van de stad. Op de wegen in en rondom Den Haag zal het daardoor extra druk zijn dinsdag 31 maart. Weggebruikers worden dringend geadviseerd niet met de auto naar Den Haag te komen.

De conferentie vindt plaats in het World Forum Convention Center aan de Johan de Wittlaan. Burgemeester Van Aartsen heeft een verordening afgekondigd voor het afgesloten conferentiegebied. De verordening treedt in werking op maandag 30 maart a.s. vanaf 12.00 uur tot en met woensdag 1 april a.s. tot uiterlijk 06.00 uur. Het conferentiegebied is in die periode volledig afgezet en er gelden beveiligingsmaatregelen.

Verkeersmaatregelen
Het gebied rondom het World Forum Convention Center is op dinsdag 31 maart afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting geldt voor het gebied dat begrensd wordt door de Johan de Wittlaan en de Eisenhowerlaan. De Johan de Wittlaan wordt in zijn geheel afgesloten, in beide richtingen.
Een aantal straten is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer, zoals de Eisenhowerlaan, de Adriaan Goekooplaan en een deel van de Scheveningseweg. (Tijdelijke) afsluitingen en omleidingen worden lokaal aangegeven met borden.

Weggebruikers op hoofdwegen in en rond Den Haag worden dringend geadviseerd deze dag geen gebruik te maken van de auto, maar van het openbaar vervoer of de (brom)fiets.

Bedrijven, organisaties en scholen in de directe omgeving van het afgesloten gebied zijn in deze periode normaal toegankelijk en bereikbaar.

Openbaar vervoer
Tram 1 en tram 10 worden dinsdag 31 maart de gehele dag omgeleid:
- Tram 1 rijdt tussen Delft Tanthof en het centrum van Den Haag zijn normale route. Vanaf halte Centrum rijdt tram 1 via de route van tram 17, dus via de Gravenstraat en Noordwal richting Statenkwartier. De route Kneuterdijk - Scheveningen Noorderstrand komt dus te vervallen.


- Tram 10 rijdt vanaf Voorburg Station tot aan het centrum van Den Haag (halte Bierkade). Vanaf daar rijdt tram 10 via het Buitenhof en de Lange Vijverberg naar Den Haag Centraal Station. De route Bierkade
- Statenkwartier komt dus te vervallen.


- Bus 21 krijgt een beperkte omleidingsroute waarbij alleen de halte World Forum vervalt.

Meer informatie is ook te vinden op www.htm.net