Gemeente Binnenmaas

Gespreksavonden vitale kernen in 's-Gravendeel en Mijnsheerenland Binnenmaas Vitaal

De laatste twee gespreksavonden over de vitaliteit van de dorpen in Binnenmaas worden gehouden in s-Gravendeel en Mijnsheerenland. Inwoners van s-Gravendeel kunnen op dinsdag 31 maart terecht in het gebouw van SISKW aan de Smidsweg. Inwoners van Mijnsheerenland kunnen op donderdag 2 april naar De Pastorije aan de Van der Waalstraat 20. De zaal is open vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur start de bijeenkomst. Alle belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

Tijdens de gespreksavond worden compilatiefilms vertoond van de opnamen die in het dorp gemaakt zijn bij de Ik-Ver-Tel-Mee-zuil. In februari en maart heeft deze interactieve videozuil op tal van plekken in de dorpen gestaan. Honderden mensen hebben bij de Ik-Ver-Tel-Mee-zuil hun reactie gegeven. Wat vinden zij goed in hun dorp, waar zijn ze trots op, wat kan beter, wat moet anders en wie moeten daar allemaal een rol in spelen? Dit komt allemaal aan de orde in de films. Ook wordt met de aanwezigen doorgepraat over de plannen die op basis van alle inbreng gemaakt moeten worden.

Fotos

Meer informatie over het project vitale kernen is te vinden op www.binnenmaas.nl. Onder de kop Vitale kernen (onder Actueel/Projecten/Vitale kernen) is ook een selectie van de fotos te zien die fotograaf Theo van Pelt in de tweede helft van 2008 speciaal voor dit project heeft gemaakt. Wie deze fotos in het echt wil zien, kan terecht in de vier vestigingen van de openbare bibliotheek in Binnenmaas. Tot eind april is hier een foto-expositie te zien over de vitale dorpen van Binnenmaas. Ieder dorp is vertegenwoordigd met 12 afdrukken die een breed beeld geven van allerlei aspecten van de vitaliteit van de dorpen.