Babette van Veen in Dirty Dancing

31/03/2009 09:24

Joop van den Ende Theaterproducties

Babette van Veen begint deze week met de repetities voor de rol van Marjorie Houseman in de theaterproductie Dirty Dancing die nog enkele maanden in het Beatrix Theater in Utrecht te zien is. Medio april maakt ze haar debuut als de moeder van 'Baby', tevens de vrouw van Jake Houseman (Chris Tates), en speelt tot en met de allerlaatste voorstelling op 4 juli. Babette neemt de rol van Anouk van Nes over die zich gaat voorbereiden op de rol van Tanya in de musical MAMMA MIA!.

Babette van Veen heeft in een groot aantal Nederlandse en Belgische TV series en films gespeeld waaronder de door haar eigen vader geregisseerde film Nachtvlinder met onder anderen Karin Bloemen en Ramses Shaffy. In het seizoen 2002-2003 speelde zij in de musical Aladdin en daarna in de muzikale theatershow De Kameleon Ontvoerd. Onder begeleiding van een bigband zingt ze jazznummers en in augustus komt haar tweede album uit. Babette is bij het Nederlandse publiek bekend geworden door haar rol als Linda Dekker in de soap "Goede Tijden, Slechte Tijden". Daarnaast zat ze met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie "Linda, Roos & Jessica". Ze zet zich veelvuldig in als spreekbuis voor het project Woezel & Pip, dat door haar vriendin Guusje Nederhorst is opgezet.

Dirty Dancing is het verhaal over de ultieme vakantieliefde. Tijdens het verblijf van de 17-jarige 'Baby' Houseman op Kellermans vakantiepark ontmoet ze op de broeierige afterparty's dansleraar Johnny Castle. Dit is het begin van een vurige vakantieliefde. Dirty Dancing is een muziek- en dansshow, waarbij de toeschouwer zich een gast waant in Kellermans vakantieclub.

Dirty Dancing is nog tot en met 4 juli 2009 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, daarna stopt het dansspektakel definitief. Op dit moment hebben meer dan een half miljoen bezoekers de voorstelling bezocht.





http://www.musicals.nl