FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten overvallen door aankondiging ontslagen Getronics

FNV Bondgenoten is verrast door de plannen van ICT-dienstverlener Getronics om wereldwijd 1400 FTE te schrappen. In Nederland zou het om 700 FTE gaan. Vooral de omvang en het moment van de voorgenomen ingreep en de reden ervan verbazen de bond.

Bestuurder Bob Bolte van FNV Bondgenoten: "Ik vraag me af of het vasthouden aan de winstdoelstellingen in deze tijden reëel is".

Het is onduidelijk waar de klappen vallen, maar verwacht wordt dat Getronics over alle functies en bedrijfsonderdelen heen wil reorganiseren. Nog geen anderhalve week gelden sloot FNV Bondgenoten een principe-akkoord met Getronics voor een sociaal plan af. Bolte vindt het bizar dat Getronics toen niets heeft gezegd over zijn reorganisatieplan.
Het sociaal plan ligt momenteel ter stemming voor bij de leden. Bolte: "Het is in de kern een wel goed sociaal plan, met de `oude' Kantonrechtersformule erin".

In de komende weken zal FNV Bondgenoten samen met medezeggenschapsorganen de plannen van Getronics beoordelen en de ontwikkelingen scherp volgen.