Politie Groningen

Dinsdag 31 maart 2009

Provincie Groningen, 31-03-2009

Groningen: fietsendief aangehouden

Een 51-jarige man uit Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. De man stal een fiets en bood deze op de Grote Markt in Groningen voor vijf euro aan een omstander te koop aan. Nu bleek deze omstander toevallig de eigenaar van de fiets. Agenten konden de dief in de boeien slaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw bestolen van geld

Een 39-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag beroofd van een geldbedrag dat zij zojuist had gepind. De vrouw stond bij een pinautomaat op de Grote Markt in Groningen. Nadat zij het geldbedrag via de automaat had aangevraagd, vergat ze het bedrag uit de geldlade te pakken. Een nog onbekende vrouw pakte vervolgens voor de ogen van de eigenaar het bedrag uit de lade en ging er op de fiets in de richting van de Kreupelstraat vandoor. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Hoogezand: politie betrapt broers bij inbraak

De politie heeft maandagnacht in de Kerkstraat twee broers in de leeftijd van 27 en 29 jaar, beiden uit Foxhol, aangehouden voor inbraak. De politie werd door een getuige gewaarschuwd dat er mogelijk werd ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Even later zagen agenten de jongste van de twee in de woonkamer lopen. De 27-jarige werd vervolgens ingerekend. Bij nader onderzoek in de woning constateerden de dienders dat het toilet op slot zat. Zij forceerden hierop het raam van de toiletdeur. Hierop werd de twee jaar oudere broer aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie constateerde braakschade aan het pand. De broers zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tolbert: alcomobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft maandagmorgen op De Swing een 44-jarige man uit Tolbert aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte was op De Eekholt tegen een geparkeerde auto aangereden en vervolgens doorgereden. Een getuige zag dit gebeuren en waarschuwde de politie. De 44-jarige parkeerde vervolgens zijn auto in een parkeerhaven. De getuige vroeg de verdachte te wachten op de politie. Even later wist de politie de dronken Tolberter in te rekenen. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De getuige kreeg een bloemetje voor zijn alerte en handelende actie.

Eenrum: herdenkingsmonument weg

Een herdenkingsmonumentje van een slachtoffer van een verkeersongeluk in Eenrum is recent ontvreemd. Het monumentje stond aan de Winsumerweg ter nagedachtenis aan een 13-jarige jongen die in 1982 om het leven kwam. Het monumentje was enkele maanden terug nog deels vernieuwd en recent van bloemen voorzien. Toen onlangs familie kwam kijken, lagen op de plek langs de weg alleen nog de bloemen. De politie stelt een onderzoek in.

Lauwersoog: man ernstig gewond na val van schip

De politie heeft maandagmorgen het personeel van de KNRM van Schiermonnikoog en Lauwersoog, de ambulance en traumahelikopter geassisteerd bij een ongeval op de Waddenzee. Een 40-jarige man uit Capelle aan den IJssel was aan het werk op een schip in de Zoutkamerlaag, het water tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Tijdens het uitwerpen van het anker raakte het slachtoffer verstrikt in het touw van het anker. De 41-jarige werd overboord getrokken en verdween onder water. Na enkele minuten wisten een paar bemanningsleden de man weer boven water te krijgen. Het slachtoffer werd op het schip door de hulpdiensten gestabiliseerd en vervolgens per reddingsboot overgebracht naar de haven in Lauwersoog. Vanaf hier werd hij in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen

Veendam: fietser gewond bij val

Een 76-jarige man uit Veendam is maandagmiddag op de Kerkstraat in zijn woonplaats door nog onbekende oorzaak van zijn fiets gevallen. De fietser is met mogelijk een armbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Slochteren: bejaarde automobilist licht gewond bij ongeval

Een 91-jarige man uit Slochteren is maandagochtend op de Twee Kerspelenweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De bejaarde man was met zijn auto tegen een grote zwerfkei aan de kant van de weg gereden. Zijn auto raakte door de klap op zijn kant. De 91-jarige werd met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man mocht na behandeling weer naar huis. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.