Provincie Overijssel

Bijna 370 inspraakreacties op plannen voor N 340

pen-03.jpg (4 Kb)
De provincie heeft 368 reacties ontvangen op de plannen voor de verbetering van de provinciale weg tussen Zwolle en Ommen. Het milieueffect onderzoek naar de vijftien alternatieven voor de aanpak van de N 340 en het voorkeursalternatief van GS hebben tot dinsdag 24 maart ter inzage gelegen.

PlanMER
Alle binnengekomen reacties worden ook doorgestuurd naar de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage. Zij brengen op 27 april een advies uit aan de provincie over de uitgevoerde PlanMER. In de Planstudie PlanMER zijn vijftien tracéalternatieven onderzocht variërend van sec de aanpak van de knelpunten op de weg tot een geheel nieuw noordelijk tracé. In het PlanMER zijn de effecten van alle alternatieven op onder andere verkeer en vervoer, de leefomgeving, de landbouw en de natuur onder de loep genomen. De uitkomsten van het onderzoek hebben Gedeputeerde Staten gebruikt voor het opstellen van de Ontwerp-structuurvisie. Hierin heeft het provinciebestuur een afweging gemaakt tussen de voor- en nadelen van de alternatieven om te komen tot een voorkeursalternatief.

Reactienota
Alle ontvangen reacties worden voorzien van een antwoord en gebundeld in een zogenaamde reactienota. Tevens beoordelen GS of de zienswijzen nog aanleiding geven tot wijzigingen in de Ontwerp-structuurvisie. De reactienota en de Ontwerp-structuurvisie worden met een Statenvoorstel medio mei naar Provinciale Staten verzonden. Provinciale Staten organiseren hierover begin juni een hoorzitting. Op 17 juni worden de plannen in de Statencommissie Economie, Mobiliteit en Bestuur besproken. De finale besluitvorming door Provinciale Staten is voorzien op 1 juli aanstaande.