Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 31-03-2009

Graffitispuiter

IJSSELSTEIN Een graffitispuiter wist in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 maart aanvankelijk te ontkomen. Hij werd even later aangehouden.

Rond 02.45 uur reden agenten over de Utrechtseweg. Daar zagen zij dat een jongen op de Ringoven bij een elektriciteitshuisje wegrende. De agenten zochten in de omgeving naar de verdachte, maar hij werd niet meer aangetroffen. Wel vonden zij een rugzak met acht verfspuitbussen en bleek op het elektriciteitshuisje verse graffiti te zijn aangebracht.

De agenten dachten dat de verdachte mogelijk terug zou komen om zijn rugzak met spuitbussen op te halen en bleven in de omgeving. Zij kregen gelijk: even later verscheen de weggerende verdachte, een 15-jarige jongen uit IJsselstein. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij zijn verhoor bekende hij de graffiti te hebben gespoten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in brand

VIANEN Een auto ging op maandagavond 30 maart in vlammen op.

Rond 22.00 uur bevond een groepje jongeren zich op de Ringdijk bij de plas aan de Rijksweg A2. Zij hoorden een doffe klap, zagen een auto in brand staan en twee andere autos met hoge snelheid wegrijden. Zij meldden dit aan de politie. De auto bleek niet te zijn voorzien van kentekenplaten. Het voertuig is voor nader onderzoek weggesleept en veiliggesteld.

Jongens mishandeld

NIEUWEGEIN Twee voetballende jongens werden op maandag 30 maart mishandeld door een groepje andere jongens.

Rond 19.15 uur waren twee jongens van 11 en 12 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein samen met een vriendje op de Aert van Gelderhage op een veldje aan het voetballen. Zij zagen dat een groepje van vijf jongens aan kwam fietsen. Het vijftal begon te klieren en schopte de bal weg en schopte tegen de fiets van het vriendje van het tweetal. Toen zij iets van het gedrag van de vijf zeiden, werden de 11- en 12-jarige jongen door hen geslagen en geschopt. Daarna reed het vijftal weg in de richting van Batau-noord. De slachtoffers deden aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersagressie

IJSSELSTEIN Op maandag 30 maart kregen een automobilist en de bestuurder van een bestelbus het met elkaar aan de stok.

Rond 15.00 uur nam een 19-jarige man uit IJsselstein met zijn bestelbus op de Rijksweg A2 de afslag IJsselstein. Hij zag dat hij op korte afstand werd gevolgd door een automobilist. Op de Weg der Verenigde Naties reed de IJsselsteiner over de rotonde en kwam daar in botsing met de automobilist die links achter hem reed en hem kennelijk in wilde halen.

Het tweetal reed door naar een iets verderop gelegen benzinestation. Daar ontstond een schermutseling tussen beiden, waarbij de 52-jarige automobilist letsel aan zijn kaak opliep.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en de automobilist deed aangifte van mishandeling. De IJsselsteiner werd aangehouden en voor verhoor naar het politie overgebracht.

Bromfietsster gewond

NIEUWEGEIN Een bromfietsster raakte op maandag 30 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 09.45 uur reed een 23-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Nijverheidsweg, komende uit de richting van de Ambachtsweg. Zij sloeg ter hoogte van een benzinestation linksaf. Doordat er meerdere autos stilstonden op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer, zag de automobiliste niet dat haar over het fietspad een 16-jarige bromfietsster uit Nieuwegein tegemoet kwam, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietsster liep letsel aan haar hand en voet op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.