Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 31-03-2009

Vernielingen

MIJDRECHT Ondanks extra politietoezicht zijn er in het weekend van 28 en 29 maart vernielingen gepleegd. In totaal liepen acht autos o.a. in de Prinses Margrietstraat en de Schepenerstraat beschadigingen op. Ook zijn er ruiten ingegooid van een kerkgebouw aan de Grutto, een bushokje aan de Dukaton en een woning aan de Turkoois.

De politie houdt al een paar weekenden extra toezicht in verband met de toename van vernielingen die worden gepleegd. Vrijdagavond hebben agenten in het winkelcentrum De Passage een aantal jongeren weggestuurd omdat zij rondhingen zonder duidelijke reden. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn agenten rond 05.00 uur naar de Schepenerstraat gereden nadat een getuige had gemeld dat jongeren vernielingen aan het plegen waren. Ter plaatse werden echter geen jongeren meer aangetroffen.

In de nacht van zaterdag op zondag melde rond 06.00 uur een getuige dat er een groep jongeren over de Hoofdweg liep, die nogal luidruchtig was. Agenten zijn naar de lokatie gegaan en hebben de namen genoteerd van de jongeren. Samen met de melder hebben agenten vervolgens de routen teruggelopen om te kijken of er vernielingen waren gepleegd. Dit was echter niet het geval. Een 18-jarige man uit Vinkeveen is in dezelfde nacht aangehouden voor belediging. Via cameratoezicht was te zien dat een groep van ongeveer 20 personen zich rond 05.00 uur vervelend gedroeg bij een van de bushaltes aan de Rondweg. Agenten hebben de jongeren aangesproken, waarop de 18-jarige man een van de agenten beledigde.

Roadblock gesaboteerd

ABCOUDE In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 maart werd een schakelkast van een roadblock gesaboteerd.

Rond 03.25 uur reed een agent over de Nieuwe Amsterdamseweg. Hij dacht mist te zien, maar toen hij verder reed, zag hij dat het rook was. De rook kwam uit een schakelkast bij het roadblock. Hij waarschuwde de brandweer en zij blusten de brand. De schakelkast bleek te zijn opengebroken.

Aan getuigen die tussen 3.00 uur en 3.25 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Nieuwe Amsterdamseweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Pizzakoerier valt door pizzas

WOERDEN Een pizzakoerier werd op maandagavond 30 maart van zijn pizzas bestolen. Vlak daarna kwam hij over dezelfde pizzas ten val.

Rond 20.30 uur reed een 17-jarige pizzakoerier uit Woerden over de Van der Valk Boumanlaan. Hij werd ingehaald door twee jongens op een bromfiets. Hij zag dat de passagier zijn pizzatas in zijn hand had. Die had hij kennelijk tijdens het rijden uit de bak achter op de pizzabrommer gehaald. De pizzakoerier zette de achtervolging in.

Op de Eilandkade haalde hij de verdachten in en pakte de passagier van de bromfiets beet. Hij liet de tas met pizzas vallen, waardoor de koerier er met zijn voorwiel op reed en ten val kwam. De twee verdachten gingen ervandoor. Zij reden op een rode Peugeot Jetforce.

Aan getuigen van de beroving en/of achtervolging op de Van der Valk Boumanlaan en Eilandkade wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vermoedelijke inbreker aangehouden

KAMERIK/UTRECHT In de vroege ochtend van maandag 30 maart werd een automobilist in Utrecht gecontroleerd. Hij bleek spullen in zijn auto te hebben van een inbraak die was gepleegd in Kamerik.

Rond 04.50 uur zagen agenten een automobilist over het Salvador Allendeplein in Utrecht rijden. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek de eigenaar een bekende woninginbreker te zijn. Daarop kreeg de automobilist, een 36-jarige man uit Utrecht, een stopteken. In de auto zagen de agenten een bolletje cocaïne liggen. Bij verder onderzoek vonden de agenten een handtas met papieren e.d. en inbrekersgereedschap. De handtas bleek die nacht bij een woninginbraak aan de Boezem in Kamerik te zijn gestolen.

De verdachte werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De auto en de daarin liggende spullen werden in beslag genomen.

Vrouw gewond

WOERDEN Een vrouw raakte op maandag 30 maart gewond toen zij met haar fiets in botsing kwam met een auto.

Rond 08.45 uur reed een 54-jarige automobiliste uit Woerden over de Molenvlietbaan, komende uit de richting van IJsseloord. Op de kruising met de Hollandbaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 31-jarige fietsster uit Woerden, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster kwam ten val en belandde met haar hoofd op het wegdek. Zij werd met hoofdletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.