Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 31-03-2009

Aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 maart heeft de politie op een terrein aan de Nieuwe Houtenseweg drie mannen aangehouden.

Rond 01.15 uur kreeg de politie een melding van een man die aangaf te vrezen voor zijn leven. Deze man verbleef op een terrein aan de Nieuwe Houtenseweg. Tevens gaf hij aan dat er mogelijk sprake was van een vuurwapen. Ter plaatse zochten meerdere agenten het terrein af. Eén verdachte, 49 jaar en afkomstig uit Loenen aan de Vecht, kwam al op de agenten toelopen. De man werd aangehouden. Twee andere verdachten, 39 en 40 jaar oud uit Hilversum werden ook op het terrein aangetroffen en aangehouden.

In een caravan werd een geweer met munitie aangetroffen. De 39-jarige verdachte weigerde zijn handen uit zijn zakken te halen. Hierop heeft een agent gedreigd zijn wapen te trekken. Uiteindelijk luisterde de man naar de agenten en gaf zich over. De politie onderzoekt waarom de melder bedreigd werd.

Man van telefoon beroofd

UTRECHT Op de Hardebollenstraat vond maandagavond een straatroof plaats waarbij de verdachte kon worden aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man vanuit de Hardebollenstraat rennend en schreeuwend achter een andere man aan gaan. De agenten hadden het idee dat er wat mis was en zette de achtervolging in. De man werd op de Lange Lauwerstraat achterhaald en gevraagd wat er aan de hand was. De 38-jarige man uit Utrecht gaf aan dat hij beroofd was van zijn mobiele telefoon. Met een goed signalement gingen de agenten op zoek naar de verdachte.

Op de hoek van de Oudegracht met de Oranjestraat zagen zij de verdachte staan. De 30-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man had de telefoon van het slachtoffer nog op zak.

Vermoedelijke inbreker aangehouden

KAMERIK/UTRECHT In de vroege ochtend van maandag 30 maart werd een automobilist in Utrecht gecontroleerd. Hij bleek spullen in zijn auto te hebben van een inbraak die was gepleegd in Kamerik.

Rond 04.50 uur zagen agenten een automobilist over het Salvador Allendeplein in Utrecht rijden. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek de eigenaar een bekende woninginbreker te zijn. Daarop kreeg de automobilist, een 36-jarige man uit Utrecht, een stopteken. In de auto zagen de agenten een bolletje cocaïne liggen. Bij verder onderzoek vonden de agenten een handtas met papieren e.d. en inbrekersgereedschap. De handtas bleek die nacht bij een woninginbraak aan de Boezem in Kamerik te zijn gestolen.

De verdachte werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De auto en de daarin liggende spullen werden in beslag genomen.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto.

Een 32-jarige eigenaar van een auto belde omstreeks 17.45 uur naar de politie omdat een man in zijn auto had ingebroken. De verdachte was op de Groeneweg overlopen en had de eigenaar nog geslagen. Ter plaatse kregen agenten een duidelijk signalement van de verdachte. Via de meldkamer kregen de agenten door dat de verdachte een horecagelegenheid aan de Laan van Nieuwguinea was binnengegaan. Hier werd de 28-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft maandag omstreeks 13.10 uur een hennepplantage ontmanteld aan de Winthontlaan. Na binnengekomen informatie deed de politie onderzoek en trof in het leegstaande bedrijfspand na telling bijna 1.100 planten aan. Alles in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt verder onderzoek in. Tevens wordt onderzocht of er sprake is van diefstal van stroom.