Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 31-03-2009

Alcohol op de openbare weg
EMMEN Maandagmiddag bekeurde de politie een 45-jarige Assenaar. De man stond op het station aan de Stationstraat een blik bier te drinken. (09-022857)

Politie zoekt getuigen van mishandeling
ASSEN Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur vond er een mishandeling plaats nabij de parkeerplaats aan de Menning. Een 21-jarige jongeman uit Bunne liep met zijn uit Groningen afkomstige vriend via het steegje tussen de Rolderstraat en de Menning naar de parkeerplaats. Hij ziet dan dat zijn Groningse vriend daar ingesloten wordt door drie mannen met een Noordafrikaans uiterlijk. De man uit Bunne trekt hierop zijn vriend tussen de mannen vandaan waarna de drie mannen versterking krijgen van nog eens 7 Noordafrikaanse mannen. De 21-jarige man wordt hierna mishandeld met vermoedelijk een boksbeugel en moest zich met een hoofdwond onder doktersbehandeling in het ziekenhuis laten stellen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009000037)

Startmotoren gestolen
RODEN Maandagmorgen vond er een diefstal plaats in een tweewieler- en minicarszaak aan de Dobben. Hierbij werden twee gereviseerde Bosch startmotoren uit een naast het bedrijf gelegen ruimte weggenomen. De 48-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal. (2009000082)

Politie bekeurt zonder rijbewijs rijdende man

COEVORDEN Toen de politie zondagavond een bestuurder van een bestelbus in de Sallandsestraat naar zijn rijbewijs en kentekenbewijs vroeg weigerde de man deze te tonen. Nadat door de politie contact werd gezocht met de meldkamer om de gegevens van de man en zijn voertuig te controleren koos deze eieren voor zijn geld en reed achteruit. Via de Gasthuisstraat, waar de man het eenrichtingsbord negeerde, verloor de politie de man uit het oog. Via kentekengegevens werd de tenaamgestelde op zijn woonadres in Dalen bezocht. Na onderzoek bleek dat zijn 55-jarige vader de bestuurder van de bus was geweest. Hij verklaarde te hebben gereden en werd voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van het eenrichtingsbord bekeurd. (2009000088)

Poging overval op bakker
MEPPEL Maandagmiddag omstreeks 13.30 uur vond er een poging tot overval plaats op een bakkerij in het winkelcentrum van de wijk Oosterboer aan het Ruskenstuk. Een medewerkster zag een jongeman de zaak binnenlopen die een briefje op de toonbank legde. Hierop stond dat ze geld af moest geven en dat hij gewapend was. De medewerkster schoot in de lach en vroeg of het een 1-april grap was en verscheurde het briefje. De totaal overrompelde jongeman verliet hierna snel de winkel. Ze verklaarde geen wapen te hebben gezien. Het gaat om een jongeman met een blanke huidskleur, ongeveer tussen de 18 en 21 jaar oud, lang slank postuur met een lengte van ongeveer 1.95, smal gezicht en kort lichtblond stekelig haar. Hij droeg een zwarte of blauwe pet met een rood puntig stiksel aan de zijkant en een blauwe stoffen heupmodel jas. De politie zoekt getuigen die iets over de dader kunnen zeggen en/of mensen die iets verdachts hebben gezien in het winkelcentrum aan de Oosterboer. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2009000101)

Aanhoudingen voor diefstal fiets

ASSEN Twee 14-jarige jongens uit Assen zijn maandagavond aangehouden voor het stelen van een fiets. Eerder die avond kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Langedijk een afgesloten fiets hadden meegenomen. De knapen hadden de fiets in een brandgang aan de Delft neergezet. Na onderzoek konden dieven thuis worden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009000126)

Man neergestoken

ASSEN Een 40-jarige man uit Assen is in de nacht van maandag op dinsdag in een woning aan de Donaustraat aangehouden. De man zou eerder die avond daar zijn 60-jarige wonende vader tijdens een ruzie met een schaar hebben neergestoken. Deze werd met onbekend letsel overgebracht naar het WZA. De zoon is aangehouden terzake poging tot doodslag en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (2009000169)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.