Gemeente Spijkenisse


Draagvlak parkmanagement Halfweg groot

31 maart 2009

Bijeenkomst parkmanagement Halfweg

Een groot deel van de ondernemers van bedrijventerrein Halfweg geeft aan mee te willen werken aan het realiseren van parkmanagement op het bedrijventerrein.

In opdracht van de gemeente Spijkenisse, de Ondernemers Federatie Spijkenisse en de Kamer van Koophandel is draagvlakonderzoek voor de totstandkoming van parkmanagement uitgevoerd onder de ondernemers op bedrijventerrein Halfweg. De resultaten van dit onderzoek werden tijdens een ontbijtbijeenkomst gepresenteerd.

Maar liefst vijfenveertig van de vijfenzeventig bedrijven, die tijdens de bijeenkomst aanwezig waren, hebben een intentieverklaring voor deelname aan parkmanagement op Halfweg getekend. Zij zien de toekomst van bedrijventerrein Halfweg met de start van parkmanagement zeer positief in.

Parkmanagement is een integrale aanpak om de kwaliteit van bedrijventerreinen te handhaven of te verbeteren. Het kan onder andere gaan om het beheer van het bedrijven terrein, collectieve beveiliging of collectieve inkoop. De verwachting is dat de relatie tussen de ondernemers van het bedrijventerrein en de gemeente zal verbeteren doordat er een publiekprivate samenwerking ontstaat waarbinnen beide partijen inbreng hebben.