Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 maart 2009

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding met letsel

Haaksbergen

Een inwoner van Haaksbergen mocht zijn rijbewijs inleveren nadat hij onder invloed van de nodige alcohol een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Dinsdagmorgen 31 maart omstreeks 02.15 uur werden een tweetal aanrijdingen gemeld in Haaksbergen. In eerste instantie werd door getuigen gezien dat een bestuurder van een auto op de Veldmaterstraat een minicontainer omver reed waardoor hij zijn buitenspiegel verloor. De bestuurder reed door terwijl hij zijn auto niet geheel onder controle had. Een van de getuigen reed achter de man aan en zag toen dat de automobilist op de kruising Veldmaterstraat - Enschedesestraat - Morgensterstraat, de Morgensterstraat inreed en na 100 meter een verkeersbord omverreed, in de sloot terchtkwam en daarna tegen een boom tot stilstand. Met behulp van de brandweer werd de bestuurder, een 45-jarige Haaksbergenaar, door ambulancepersoneel uit de auto gehaald en daarna overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. Omdat het vermoeden bestond dat de man te veel alcoholische versnaperingen had genuttigd, werd in het ziekenhuis door een gemeentearts een bloedproef van hem afgenomen. Het rijbewijs van de 45-jarige is ingevorderd en de nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (09-036188)

Man aangehouden na onderzoek i.v.m. diefstal benzine

Albergen / Geesteren

Een man uit Almelo is dinsdagmorgen 31 maart aangehouden omdat hij ervan werd verdacht betrokken te zijn geweest bij het tot twee keer toe tanken zonder te betalen.

Begin maart werden een tweetal aangiftes gedaan namens een tankstation in Albergen en in Geesteren omdat daar door naar later bleek dezelfde automobilist was getankt zonder te betalen. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd dinsdagmorgen 31 maart een 31-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij bekende de diefstal en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (09-034067)

Winkeldief heeft nog zeven dagen openstaan

Enschede

Een aangehouden winkeldief bleek nog een zevental dagen gevangenisstraf open te hebben staan, hiervoor is hij aangehouden.

Maandagmiddag 30 maart werd om ongeveer 12.30 uur door personeel van een warenhuis aan het GJ van Heekplein in Enschede een man aangehouden. Deze persoon had een broek meegenomen zonder die te betalen. De man, een 23-jarige inwoner van Neede, werd overgedragen aan de politie en deed afstand van de broek. Proces-verbaal met betrekking tot deze diefstal wordt opgemaakt.

Aan het bureau bleek bovendien dat de man nog een vonnis van zeven dagen gevangenisstraf had openstaan waarvoor hij is opgesloten. (09-035881)

Aangehouden na beledigen van politiemensen

Almelo

Maandagmiddag vond een man in Almelo het nodig politiemensen te beledigen die hem aanspraken omdat hij zijn auto in een parkeerverbod had neergezet.

Maandagmiddag 30 maart omstreeks 16.30 uur, constateerden surveillerende politiemensen dat een naar later bleek 21-jarige Almeloer, zijn bestelbus in het parkeerverbod parkeerde aan de Nieuwstraat in Almelo. Toen de man daarop werd aangesproken begon hij de politeimensen te beledigen. Ook na een waarschuwing om te stoppen, omdat hij anders werd aangehouden, reageerde de man niet en ging door met zijn beledigen. Hierop werd hij aangehouden en kon met de nodige moeite, waarbij zelfs gebruik gemaakt moest worden van de pepperspray, worden overgebracht naar het bureau.

Aan het bureau is hij afgehoord en is hem door justitie direct een boete van 550 euro opgelegd. Indien hij deze niet betaald, moet hij op 22 juni a.s. bij de rechter verschijnen. (09-036032)

Getuige geeft gevaarlijk rijgedrag door, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Het rijbewijs van een automobiliste is maandagavond ingevorderd nadat een getuige haar gevaarlijke rijgedrag had gemeld.

Maandagavond 30 maart om ongeveer 18.15 uur meldde een getuige dat hij achter een auto reed waarvan de bestuurder dan wel bestuurster op de A1 verkeersgevaarlijk rijgedrag zou vertonen. Een aantal keren had er bijna een aanrijding plaatsgevonden. De, naar later bleek 49-jarige bestuurster uit Ruurlo, reed een parkeerplaats op en stopte bij de shop van een tankstation. Hier werd ze door de politiemensen aangetroffen en ze bleek duidelijk onder invloed van de nodige alcohol. Hiervoor werd ze aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.42 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-036103)

Vijf rijbewijzen ingevorderd na snelheidscontrole

Enschede

Van vijf automobilisten is maandagmiddag bij een snelheidscontrole op de Westerval in Enschede het rijbewijs ingevorderd. Alle vijf overschreden de maximumtoegestane snelheid met meer dan 50 km. Per uur.

Maandagmiddag 30 maart werd tussen 13 en 17.00 uur met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Westerval te Enschede. Ter plaatse is een maximum snelheid van 100 km per uur toegestaan. In totaal werden 580 voertuigen gecontroleerd en 38 van hen reden te hard en hebben een bekeuring gekregen of krijgen deze nog thuisgestuurd. Vijf van hen overschreden de maximumtoegestane snelheid zelfs met meer dan 50 km per uur.

Van vier van hen is direct het rijbewijs ingenomen. Het gaat hierbij om een 20-jarige man uit Nijverdal die 152 km reed, een 30-jarige Enschedeer reed 160 km, een 41-jarige inwoner van Albergen 158 km per uur en een 38-jarige automobilist uit Eefde ook 158 km. Van de vijfde automobilist is de identiteit nog niet bekend. Wel is de auto achtergebleven die in beslag is genomen. De bestuurder wilde even iemand bellen om zijn rijbewijs op te halen maar was daarna gevlogen terwijl de auto achterbleef. Een onderzoek wordt ingesteld. (09-036056)

Auto aangereden, politie zoekt getuigen

Rijssen

De auto van een inwoonster van Rijssen werd zaterdagavond jl. op een parkeerplaats aangereden. De veroorzaker is onbekend en de politie is op zoek naar getuigen.

Maandag 30 maart meldde een 55-jarige inwoonster van Rijssen dat zaterdag de 28e jl. haar auto op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Boomkamp in Rijssen was aangereden door een nog onbekende andere auto. De aanrijding heeft plaats gevonden tussen 18.40 en 18.50 uur en er was een behoorlijke schade ontstaan aan de rechterzijde van de auto. De politie is nu opzoek naar mensen die mogelijk iets van de aanrijding hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afd. Rijssen-Holten, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-035804)

tel. 053-4555588


---- --