Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - 2 vrouwen gewond bij eenzijdig ongeval       |

Een 16-jarige meisje en een 36-jarige vrouw uit Harderwijk zijn maandagavond 30 maart gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg.


De vrouwen zaten samen op een bromfiets. Zij reden over de Hoofdweg, komende uit de richting Deventerweg. De sjaal van één van de vrouwen kwam in de ketting gekomen van de bromfiets, waardoor de bromfiets onderuit is gegaan. Beide vrouwen zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met onder andere letsel aan armen, hoofd en nek.

|     |Harderwijk - 2 vrouwen gewond bij eenzijdig ongeval       |

De politie heeft op maandagmiddag 30 maart een 29-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed.


Rond 15:50 uur werd de man, die reed op een bromfiets, staande gehouden op de Westermeenweg in Harderwijk. Hij reed zonder verplichte kentekenplaat. Tijdens de staande houding rook de agent een sterke alcohollucht en hij voerde hierop een blaastest uit. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij een promillage van 1,08. De man kon het bureau met een rijverbod en een proces-verbaal op zak weer verlaten.

|     |Nunspeet - Vrouw beroofd van portemonnee                  |

Een 50-jarige vrouw uit Nunspeet is maandagavond 30 maart op de Eperweg in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee.


De vrouw had kort daarvoor gepind bij een bank aan de Laan en werd vanaf daar gevolgd door een jonge man. De vrouw werd vervolgens op de Eperweg ter hoogte van de Bristol door deze man vastgepakt en bedreigd met een scherp voorwerp waarna zij haar portemonnee af stond.
De dader rende vervolgens weg in de richting van de Laan. Hij heeft het volgende signalement: 20-30 jaar, 1.75 - 1.80 meter lang, slank postuur. Hij droeg donkere kleding. Mogelijk maakte de man gebruik van een donkergekleurde auto die geparkeerd stond nabij de bank op de Ds. de Bouterlaan .


Getuigen die iets gezien hebben of nadere informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. EINDE BERICHTEN
-----------------------


Politieregio Noord- en Oost-Gelderland, Bureau Communicatie


Postbus 618, 7300 AP Apeldoorn


Bezoekadres: Europaweg 79, 7336 AK Apeldoorn


T : 055-5436058


M: 8104 (grip)



---- --