Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 1 april 2009, Franeker Courant

Verkiezingen Europees Parlement

Kandidaatstelling

De burgemeester van Franekeradeel maakt het volgende bekend:
1. Op woensdag 22 april 2009 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement plaatshebben.

2. De benodigde formulieren voor:


* de lijsten van kandidaten (model H 1)

* de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

* de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
* de machtigingen tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2)
* de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)

* de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10)

zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op het gemeentehuis kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van de kandidatenlijsten worden op het gemeentehuis verstrekt.

Franeker, 1 april 2009.
De burgemeester voornoemd,
M.J. Haveman.

Ontwerpbestemmingsplan "Franeker - Westelijke woongebieden"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Franeker - Westelijke woongebieden" met bijbehorende stukken met ingang van 2 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Het bestemmingsplan "Franeker - Westelijke woongebieden" geeft een planologisch-juridische regeling voor het gebied aan de noord en westkant van het centrum van Franeker. Het gebied wordt globaal begrensd door de Hertog van Saxenlaan, de Stadsgracht en de Kromme gracht aan de oostzijde, aan de zuidzijde door de huidige Harlingerweg en enkele woningen ten zuiden van de Harlingerweg (tegenover het gemeentehuis), aan de westzijde deels door de huidige Burgemeester J Dijkstraweg (inclusief het benzinepompstation aan de Burgemeester J Dijkstraweg) en deels door de Sjouke Helfrichstraat, Pim Mulierstraat en aan de noordzijde door de Sexbierumerweg.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft.

Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingsprocedure zijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen krijgen in het bestemmingsplan een op maat gemaakt juridisch-planologisch kader.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevr. M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380435).

Zienswijzen ontheffingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedure:

met toepassing van artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening: het bouwen van een machineberging op het perceel Kie 4, 8801 PJ te Franeker.

Ontheffing Bestemming en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

het verbouwen/veranderen van een bedrijfspand ten behoeve van kinderopvang op het perceel plaatselijk bekend Buorren 75, 8851 EM te Tzummarum;
met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 2 april 2009 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage.

De stukken liggen voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Vergunningen Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat zij vergunning in gevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend aan:

* BV Nederlandse Plastic Industrie, Sinaedawei 10A, 8851 GG Tzummarum. Het betreft het uitbreiden van de inrichting voor de verwerking en opslag van kunststofproducten waarvoor reeds een vergunning is verleend.

De Wet Milieubeheer vergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvraag met bijbehorende stukken liggen bij met ingang van 2 april 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Tot en met 14 mei 2009 staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:
1. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
2. degenen, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

3. degenen, die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden, die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking in te dienen.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Kneuterdijk 22, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat meldingen zijn binnengekomen van:
* Damstra USA Cars& Trucks, Harlingerweg 83, 8801 PB te Franeker. Het betreft een Activiteitenbesluit voor het hebben van een automobiel- garagebedrijf.

* Loonbedrijf J. Tolsma V.O.F., Wommelserweg 48, 8804 NL Tzum. Het betreft een Besluit Landbouw Milieubeheer en Activiteitenbesluit voor het uitbreiden van de bestaande inrichting met een loods voor stalling van materiaal voor grondwerken.

Omdat bovengenoemde besluiten gebaseerd zijn op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat met ingang van 2 april 2009 bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, gedurende zes weken voor belanghebbenden het verkeersbesluit ter inzage ligt betreffende:

* Het afsluiten van de nieuwe doorgang tussen de Professor Holwardastraat en de Professor Ulricus Hubertstraat te Franeker voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen, door het uitvoeren van een fysieke maatregel ( 2 palen).

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende genoemde termijn bij ons een bezwaarschrift indienen.
Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Besluiten college van b & w 23 maart 2009

Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Besluit:
De raad voorstellen de "Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens Franekeradeel 2009" vast te stellen.

Wijziging werkgeversschap ouderadviseurs.
Besluit:

1. Werkgeverschap ouderenadviseurs wijzigen van SWO naar Skûle.
2. De beschikking 2009 van zowel SWO als Skûle intrekken.
3. Een nieuwe beschikking 2009 aan SWO en de Skûle zenden.
4. Het Skûle budget van 2009 t/m 2014 jaarlijks cumulatief ophogen met 1.500,00 euro t.l.v. de reservering voor loon-en prijscompensatie.

5. Een nieuwe uitvoeringsovereenkomst 2009 met zowel de SWO als de Skûle sluiten onder intrekking van de reeds gesloten uitvoeringsovereenkomst 2009.

Franeker, 1 april 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.