Gemeente Grave

Groot succes Landelijke Opschoondag
vuilniszak RMB.gif

Zaterdag 21 maart vond de Landelijke Opschoondag plaats. In het Land van Cuijk en Boekel waren bijna 700 vrijwilligers op de been om hun buurt vrij te maken van zwerfvuil. Ruim 50 daarvan gingen gewapend met knijpers, handschoenen en de speciale zwerfafvalzakken in de gemeente Grave op pad.

Â

Bewustzijn

De Landelijke Opschoondag is ieder jaar weer een groter succes in het Land van Cuijk en Boekel. Namen er in 2007 nog âslechtsâ 200 mensen deel. In 2008 waren dat er al 600 en dit jaar dus 800 (inclusief de scholen die vrijdag actief waren)! Inwoners worden zich steeds bewuster van hun leefomgeving en hechten ook waarde aan een schone leefomgeving. We hopen dit bewustzijn nog verder door te kunnen voeren en de hoeveelheid zwerfafval daardoor te verminderen.

Â

Deelnemers

Rond 11.30 uur ging de familie Vermeulen op pad om hun buurt schoon te maken. Veiligheidshesjes en handschoenen aan, knijper en zwerfafvalzak in de hand en opruimen maar. Voor de kinderen had de Bestuurscommissie Afvalinzameling een leuk presentje als dank voor het harde werk. Om 16.00 uur was het een drukte van belang bij Trefpunt Velp aan de Tolschestraat. De Dorpsraad Velp had verschillende buurtverenigingen gemobiliseerd en aan het eind van de middag werd deze succesvolle dag gezamenlijk afgesloten. Ook Werkgroep Groen Grave was actief vandaag. Wij bedanken alle deelnemers voor hun inzet!

Â

Meer informatie

Voor meer informatie over en fotoâs van de Landelijke Opschoondag en de Opschoondag voor scholen in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling www.afval.rmb.nl onder het kopje Landelijke Opschoondag.

Â